StoryEditorOCM
Košarkaaba liga

Gosti nisu zadovoljni i hvale Žute: ‘Rijetki će na Gripama uzeti bodove, a ako ćemo ovako igrati u Zadru...‘

Piše I. M.
21. rujna 2024. - 21:53

Igokea je pobijedila Split na Gripama 79:74, u 1. kolu AdmiralBET ABA lige.

Ovako je slavlje na Gripama komentirao Nenad Stefanović, trener Igokee.

- Čestitam svojim dečkima na pobjedi. Jako teška utakmica, prvo kolo, nervoza, čini mi se s obje strane. Nevjerojatno da su ljudi imali 21 skok, katastrofalno naše građenje. Mislim da s takvim građenjem nemamo što tražiti u Zadru. No, pokazali smo karakter s osam bodova, kad smo počeli raditi stvari koje treniramo. Puno puta se dogodilo da je cijela petorka nova na terenu, tako da nam treba samo strpljenje, mislim da smo zaslužili pobjedu vjerujući u sebe.

Gubili ste 68:59, nakon toga je uslijedila minuta odmora i Milosavljević s dvije trice pa serija 19:1.

- Sigurno da je to bio vrlo važan trenutak utakmice. Dragan je ostao u momčadi jer je naš kapetan i jer preuzima odgovornost kada treba. Ima karakter kakav treba ovoj mladoj momčadi. Radošić i Stanković su 2006. godište i 2005.,danas su bili u razmaku od deset minuta, što je sjajno.

Kako ste vidjeli Split?

- Rekao sam u najavi da Split izgleda jako dobro. Ispratili smo pripremni period, imali su problema kao i mi s nekompletnošću, ali siguran sam da će imati dobru sezonu. Uvjeren sam i da će rijetko tko odavde oduzeti bodove.

Boriša Simanić večeras je upisao službeni debi u dresu Igokee. Srbijanski reprezentativac, prošle godine je ostao bez bubrega, a večeras je na terenu proveo 22 minute i postigao deset poena uz četiri skoka.

- Odigrao je jako dobru utakmicu, vidi se da mu nedostaje minutaža i minutaža, ali on je veliko pojačanje za nas i vjerujem da će kad bude u pravoj formi biti još bolji, zaključio je Stefanović.

Loša organizacija igre

Slaven Rimac, imao je manje razloga za zadovoljstvo, ali nije sve tako sivo...

image
Jakov Prkic/Cropix

- Najveći problem utakmice je bio organizacija igre. Imali smo dobar rezultat, s obzirom na to kako smo odigrali prvih 20 minuta. Kasnije smo napravili nekoliko loših obrana, nakon što smo ih uveli u probleme. U kontranapadu ih nismo uspjeli zaustaviti, a zatim smo i ušli u jednu napadačku krizu. No, znali smo da je Igokea dobra momčad i s nekim stvarima mogu biti jako zadovoljan, ali na kraju se gleda samo rezultat. I s tim ne možemo biti zadovoljni, iako su se momci borili. To pokazuje 21 napadački skok. 

Vodili ste 68:59, osam i pol minuta - jedan koš.

- Evidentno je da smo se tu zablokirali. Ne možemo reći da nismo imali otvorene situacija, probali smo i s izmjenama. Nekad je i igračima teško pronaći pravi ritam, posebno na početku sezone. Treba se nametnuti i pokazati najbolje od sebe, nekima je ovo prva utakmica pred domaćom publikom i nije im bilo lako. S dosta stvari možemo biti zadovoljni, ali gleda se samo rezultat. Igokea se pokazala odlučnijom i boljom u završnici.

Što Split mora bolje?

- Faza organizacije igre mora biti bolja, da lopta putuje bolje. I u ovoj utakmici se pokazalo kad je taj dio igre bio dobar, dolazili su i šutevi i ekstra paseva. Rana je sezona, imamo nezgodan raspored, ali ne smijemo stati raditi. Bilo bi dobro da smo dobili, ali sezona je duga i idemo dalje - zaključio je trener Splita, Slaven Rimac.

image
Jakov Prkic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 21:55