StoryEditorOCM
Košarkanba finale

Dončić briljirao i ispisao povijest, ali nije bilo dovoljno, Boston povećao prednost

Piše SN
10. lipnja 2024. - 07:16

Boston je ponovno pronašao rješenje za Dallas i u noći s nedjelje na ponedjeljak poveo s 2:0 u finalu NBA lige. Celticsi su ovoga puta u svom TD Gardenu slavili sa 105:98, a gostima nije pomogao ni triple-double Luke Dončića koji je utakmicu okončao s 32 poena, 11 skokova i 11 asistencija. Bio je to za Maverickse prvi triple-double koji su zabilježili u NBA finalima.

Jrue Holiday predvodio je domaći sastav s 26 poena i 11 skokova, Jaylen Brown dodao je 21 poen, dok je Jayson Tatum ubacio 18 uz devet skokova i 12 asistencija.

Kyrie Irving okončao je susret sa 16 poena, a ovo mu je 12. uzastopni poraz od Celticsa, pišu Sportske novosti.

- Svi koji su danas zakoračili na teren igrali su pobjednički na obje strane parketa - nakon utakmice je svoje igrače nahvalio trener Joe Mazzulla, a igru suparnika komentirao je i Dončić koji je manje od dva sata prije početka bio na popisu igrača čiji je nastup bio upitan.

- Zato su oni broj 1 momčad u ligi s najboljim omjerom pobjeda i poraza. Imaju puno sjajnih igrača - poručio je Slovenac kojeg je nakon susreta pohvalio njegov trener Jason Kidd.

- Bio je sjajan. Luka je poseban, možda i najbolji igrač na svijetu - i on pravi problem. On može stvoriti otvorene prilike, ali ih mi ovoga puta jednostavno nismo iskoristili - zaključio je Kidd.

Treći susret ovih momčadi na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak i igra se u Dallasu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 09:15