StoryEditorOCM
KošarkaRASPUCANI CELTICSI

Sjajni Dončić nije mogao sam: Boston pred svojim navijačima poveo protiv Dallasa u NBA finalu

Piše Sport SD
7. lipnja 2024. - 07:46

Odličnom partijom pred svojim navijačima u TD Gardenu, Boston Celticsi svladali su sa 107:89 Dallas Maverickse i napravili prvi od četiri koraka na putu do osvajanja NBA titule. Gostima nije pomogao ni sjajno raspoloženi Luka Dončić, koji je s 30 poena bio najbolji strijelac utakmice, ali nije imao dovoljno raspoloženih suigrača.

Istovremeno, cijela petorka Bostona bila je dvoznamenkasta, a u jednog od junaka se prometnuo Kristaps Porzingis, koji je zaigrao prvi put nakon 38 dana te s klupe prikupio 20 poena, šest skokova i tri blokade, pišu Sportske novosti.

- Večeras sam si potvrdio da sam prilično dobar. Nisam savršen, ali mogu pomoći momčadi. Adrenalin je kolao mojim venama - izjavio je Porzingis, koji je zbog ozljede lista zadnji put igrao 29. travnja.

image
Adam Glanzman/Getty Images Via Afp

Najefikasniji u redovima Celticsa bio je Jaylen Brown s 22 poena i šest skokova, dok je Jayson Tatum upisao 16 poena, 11 skokova i pet asista.

Boston je prvu četvrtinu dobio s 37:20, na poluvremenu je imao prednost od +21, a onda je Dallas s nezaustavljivim Dončićem počeo malo po malo smanjivati zaostatak te se približio na samo osam poena. Ipak, utakmica je bila riješena kad su domaćini napravili seriju 14:0...

- Tad je tek utakmica počela - rekao je Brown.

Dončić je poručio da poraz sigurno neće slomiti momčadski duh njegove momčadi, koja je u tri od četiri ovogodišnje playoff serije izgubila prvu utakmicu.

- Igra se do četiri pobjede, ovo je samo prvi korak. Fokusiramo se na sljedeću utakmicu - rekao je Slovenac.

Druga utakmica finala igra se također u Bostonu u ponedjeljak u 2 sata po našem vremenu, a nakon toga serija u četvrtak seli u Dallas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 08:11