StoryEditorOCM
Hajduk25 godina

Sad je i službeno: Abdoulie Sanyang ‘Bamba‘ je novi napadač Hajduka

Piše k.m.
18. srpnja 2024. - 19:25

Kako se najavilo, Hajduk je i službeno predstavio prvo novo lice na Poljudu. Gennaro Gattuso se je dobio prinovu na željenoj krilnoj poziciji, a novo ime u svlačionici Hajduka je Abdoulie Sanyang "Bamba". Gambijski reprezentativac s 10 nastupa za nacionalnu vrstu stigao je u transferu iz francuskog drugoligaša Grenoblea, a potpisao je ugovor do ljeta 2027. godine i nosit će dres s brojem 24.

- Abdouli je profil invertiranog desnog krila što nam je bila prioritetna pozicija u aktualnom prijelaznom roku. Radi se o igraču odličnih brzinskih sposobnosti, dobrog driblinga i kretnji po dubini. U procesu skautinga je već dvije godine, a trener Gattuso i njegov stožer označili su ga kao igrača kojeg žele imati kao opciju na poziciji desnog krila - istaknuo je sportski direktor Nikola Kalinić nakon potpisa novog igrača.

Bamba je 25-godišnjak rođen u Serekundi u Gambiji gdje je i počeo nogometnu karijeru. Prve korake napravio je u nogometnom klubu Superstars Akademiji, a 2018. godine je stigao u Europu gdje mu je prvi klub bio bugarski Hebar. Nakon toga igrao je za belgijske Lommel i Beerschot, a posljednje dvije sezone bio je član Grenoble Foot 38 koji se natječe u drugoj francuskoj ligi. U prošloj sezoni odigrao je 31 utakmicu za Grenoble. Novi krilni napadač Bijelih do sada je 10 puta nastupio za nacionalnu vrstu Gambije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. kolovoz 2024 23:00