StoryEditorOCM
Strani nogometnovi angažaman

Trebao je biti Kepčijino napadačko rješenje u Hajduku, ali je bio preskup, sad iz domovine odlazi u Tursku

Piše Sport SD
23. kolovoza 2024. - 22:19

Dugo se na Poljudu tražio pravi golgeter, onaj koji će trpati mreže protivničkih klubova i donositi ‘bijelima‘ pobjede, bodove i trofeje. Problem špica u napadu Hajduk vukao se dugi niz godina, sve do dolaska Marka Livaje koji je zapravo nominalno desetka, ali njegov doprinos u golovima i asistencijama je ogroman. 

Bilo je tu brojnih prolaznika u napadu Hajduka, uglavnom promašaja, koji nisu mogli ni po čemu opravdati svojom kvalitetom dolazak u klub veličine Hajduka. Bilo je i imena koja su se spominjala, relativno bila i blizu ostvarenja transfera, ali do realizacije nikad nije došlo.

Jedan takav, sjetit će se oni zagriženiji, bio je Hamza Čataković s kojim se pregovaralo u vrijeme korone. Sportski direktor bio je tad Ivan Kepčija koji je pokušavao treneru Igoru Tudoru pronaći pravo rješenje za napad.

Tako se i kao opcija pojavio Čataković, tad napadač slovačkog Trenčina, danas Sarajeva. Slovaci su ga bili spremni i posuditi, ali tražili su previše novca, dok je Kepčija u ime Hajduka nudio 150 tisuća eura. Do dogovora na kraju nije došlo, a godinu dana nakon toga završio je u CSKA Sofiji iz koje je prije dvije godine prešao u matično Sarajevo za koje je igrao i u mlađim kategorijama. 

Dvije i pol godine odradio je 27-godišnji napadač na Koševu u ovom mandatu, a sad je opet odlučio promijeniti sredinu. Novi klub ovog bosanskohercegovačkog napadača je turski drugoligaš Esenler Erokspor, a Sarajevu će pripasti odšteta i postotci od potencijalnog budućeg transfera. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 15:32