StoryEditorOCM
Hajdukhajdukov strateg

Gennaro Gattuso: Naših prvih 35 minuta je svakako za analizu. Četiri boda plusa su jednaka nuli. To je mala prednost

Piše krešimir milić
20. listopada 2024. - 18:52

Gennaro Gattuso je nastavio niz bez poraza u prvenstvu na klupi Hajduka i u 10. kolu HNL-a. Uspješno je apsolvirano i gostovanje u Koprivnici gdje su ‘bijeli‘ slavili s 2:0 nakon autogola Tomislava Božića i gola Stipe Biuka.

- Prvih 20 minuta definitivno je za pomniju analizu. Igrali su jako visoko i pritiskali nas u tom periodu. Uremović je previše izlazio na njihove duge lopte, ostavljao je previše prostora iza sebe. Prvi gol nas je razbudio i promijenio stanje na terenu. Znali smo da igramo protiv momčadi koja je druga u ligi po dugim loptama i tu smo  često griješili. Gol nam je uistinu pomogao i tu se okrenula utakmica. U drugom dijelu ih praktički nije bilo. Kako sam rekao u najavi, Slaven Belupo je dobra momčad, fizički su jako dobri tako da prvih 35 minuta je svakako za analizu.

Koliko vam prisutnost Ivana Rakitića na terenu pomaže u gradnji karaktera momčadi i stabilnosti?

- Prije dva tjedna sam rekao da je Rakitić za mene kao trenera dar Božji, ne samo igrački nego i van terena. Imamo puno šampiona koji su nogometni, ali malo je onih koji su to i van terena. Želio bih da dugo ostane u nogometu jer to je jednostavno veliki igrač. Takvih nema puno u svijetu, možda 50-ak. On mi jako pomaže, pravi je lider i kad me mladi poput Durdova i ostalih pitaju kako se trebaju ponašati pokažem im samo na Rakitića. Dovoljno vam govori kakvu je karijeru imao u nogometu i kako se danas ponaša u Hajduku.

Kako komentirate igru Stipe Biuk koji je bio strijelac u ovoj utakmici?

- Stipe je odličan igrač. Prije dvije godine je otišao kao veliki talent za mnogo novca, ali nije se u tom periodu puno naigrao. Jako se radujem što se vratio, a od njega očekujem još više. Ima tehniku i brzinu te je tip igrača kojeg ja volim. Mora se još više truditi na treningu i to je igrač koji zasigurno može zabiti i više od 8 golova po sezoni. Otkako se vratio i izrazio želju da se vrati radi jako, a ima sve karakteristike da postane veliki igrač. Sigurno će biti protagonist ove momčadi.

Hajduk ima plus četiri boda prednosti ispred konkurenata?

- Ništa. Četiri boda sad su jednaka nuli. To je mala prednost, mi to nećemo gledati i osvrtati se na to. Ako mislimo da je to velika stvar i da smo veliki šampioni onda nećemo postići ništa. Moram reći da ovo nije normalna situacija, i ja sam ovim iznenađen, ali ovo je sve plod jakog rada i treninga. Mi moramo ići utakmicu po utakmicu i ovo sve što vidite je zasluga igrača. Imali smo dobru lekciju prošle godine pa ste vidjeli kako je završilo. Rad i disciplina, utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti. Na kraju sezone ćemo podvući račun - rekao je Gattuso pa zaključio zahvalom navijačima.

- Želio bih se zahvaliti našim navijača. Došlo ih je oko 1500 i ovo je pobjeda za njih - zaključio je trener Hajduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2024 19:13