StoryEditorOCM
Domaći nogometruku na srce

Zlatko Dalić i dalje prodaje demagogiju i gura nam pod nos isprazne fraze, čudesno je što je izjavio

Piše K. M.
19. lipnja 2024. - 17:46

Zlatko Dalić bio je zadovoljan tek jednim dijelom ove utakmice, a vjeruje da nakon remija s Albancima je Hrvatska još uvijek u igri.

- Nije lako jako teška utakmica, dva različita poluvremena. Damo sve od sebe u drugom dijelu i na kraju primimo taj gol. Ono što je važno je da je sve u našim rukama. Prvo poluvrijeme je bilo jako loše, a drugo ohrabruje. Idemo još na tu utakmicu s Italijom gdje nas pobjeda vodi dalje.

Zamjene?

- Htjeli smo više probijati po bokovima s Perišićem i Juranovićem. u prvom poluvremenu smo slabo okretali stranu. S Gvardiolom smo htjeli balans, a s Petkovićem da prihvati loptu. Nismo uspjeli u tome. U prvom smo bili tromi i spori, nismo ih uspjeli probiti. U drugom smo stavili brže igrače i to je bilo bolje.

image
Gabriel Bouys/Afp

Je li se mogao spriječiti drugi gol?

- Naravno da se mogao spriječiti drugi gol. No, u zadnjih pet se sve okrenulo. Dali smo im situacije za polukontre. Imali smo dosta problema u stoperskom dijelu, stalno smo se bespotrebno tukli s njima. Tu ima dosta problema.

Zahvalan je Dalić navijačima na podršci.

- Hvala navijačima, nosili su nas i držali kad smo gubili i vodili. Moramo napraviti sve da ih ne razočaramo protiv Italije. Teško je primiti gol u zadnjoj minuti, ali kada vidiš prvo poluvrijeme. Imamo par dana do Italije, podići ćemo se i biti bolji. Nije lako, ali uz ovakvu podršku...

Prokomentirao je još remi s Albancima.

- Ne mogu reći ništa o pristupu, nemojte misliti da netko nije htio. Nije išlo, prespori smo i pretromi bili. Drugo poluvrijeme je bilo drugačije, pokidali smo se da se vratimo i onda smo primili gol. Drugo poluvrijeme je pokazatelj kako trebamo. Bespotrebno smo se povlačili na kraju – zaključio je Dalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 17:47