StoryEditorOCM
NogometPRVI POGOCI ‘VATRENIH‘ ZA PRVI BOD NA EURU 2024,

Vratili smo se, u dvije minute sve okrenuli naglavačke, ali ..., evo što nam treba za prolaz

Piše Tonči Vlašić
19. lipnja 2024. - 17:04

Imali su ‘Vatreni‘ u 73. minuti 0:4, računajući i startnih 0:3 protiv Španjolske u Berlinu. Albanija je od 11. minute vodila u Hamburgu s 1:0. Na našem kontu u tom trenutku niti jedan bod, a sve tri preostale reprezentacije u skupini, po tri boda s tim što su Španjolska i Italija odigrala tek jednu utakmicu u skupini.

Naši opet loši. Prvo poluvrijeme pogotovo.

I onda, u 74. minuti, prvi pogodak Hrvatske na prvenstvu. Andrej Kramarić je pogodio. Dvije minute poslije po drugi put je Albanija vadila loptu iz svoje mreže. Jurili su naši po treći pogodak, ali u petoj minuti sudačke nadoknade izjednačila je Albanija. I nakon toga, u preostale tri minute sudačke nadoknade, igralo se na pobjedu, s obje strane. Zadnju priliku su imali naši. Zaustavljen je udarac Matea Kovačića...

Hrvatska je i s bodom ostala u prilici za prolaz. Italija je suparnik u ponedjeljak, 24. lipnja (21 sat). U isto vrijeme igraju Španjolska i Albanija. Što će nam trebati u zadnjem, kolu, znat će se nakon što se zaključi 2. kolo u skupini, nakon što se ogledaju Španjolska i Italija. 

Ako Španjolska ne izgubi od Italije i Albanije, naši pobjedom protiv Italije su drugi u skupini i sigurni sudionici osmine finala.

Ukoliko Italija dobije Španjolsku, tad će aktualni europski prvaci uoči zadnjeg kola osigurati prolaz dalje. Ali, i četiri najbolja treća prolaze dalje. Uglavom, i za to ‘Vatreni‘ moraju dobiti Italiju, ali tad će čekati kako će završiti ogled Španjolske i Albanije, te kakav će biti rasplet u drugim skupinama.

Španjolska još nije osigurala prolaz dalje jer ako izgubi od Italije i Albanije, a naši budu uspješni u zadnjem kolu, ona ide doma...

image

Joško Gvardiol

Gabriel Bouys/Afp
image

Taulant Seferi i Josip Šutalo

Christophe Simon/Afp
image

Thomas Strakosha i Andrej Kramarić

John Macdougall/Afp
image

Mario Pašalić i Mario Mitaj

Ante Cizmic/Cropix
image

Luka Sučić i Mario Mitaj

Ante Cizmic/Cropix
image
John Macdougall/Afp
image

Joško Gvardiol i Zlatko Dalić

Ante Cizmic/Cropix
image

Bruno Petković, Joško Gvardiol, Berat Djimsiti, Arlind Ajeti, Qazim Laci, Ylber Ramadani, Kristjan Asllani

Ante Cizmic/Cropix
image

Andrej Kramarić i Berat Djimsiti

Ante Cizmic/Cropix
23. lipanj 2024 21:22