StoryEditorOCM
Domaći nogometSudačka ‘Oluja‘

U finalu Lige prvaka je sudio penal nakon samo 20 sekundi, sada će komentirati dijeljenje pravde u utakmicama HNL-a

Piše F. V.
2. kolovoza 2024. - 20:09

Utakmicom Dinama i Istre 1961 u petak u 21 sat (prijenos MAXSport1) kreće nova ezona SuperSport HNL-a. Svoj prvi susret nogometaši Hajduka odigrat će u nedjelju kada na Poljud stiže Slaven Belupo (21 sat).

U novoj sezoni ponovno će se sve utakmice moći gledati na kanalu MaxSport 1, kao i emisija nakon svakog kola pod nazivom "Studio HNL". Novi stručni komentatori u toj emisiji su dvojica bivših igrača Hajduka Joško Jeličić i Hrvoje Vejić. Novost je da će se nakon emisije odmah komentirati i suđenje.

Slavni slovenski sudac Damir Skomina (47) analizirat će sve sporne situacije. Niz godina Skomina je slovio za jednog od najboljih europskih sudaca. Vrhunac karijere doživio je kada je 2019. godine sudio finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama (2:0). Taj susret se posebno pamti po tome što je Skomina svirao kazneni udarac za Liverpool nakon samo 20 sekundi. Ujedno je u Ligi prvaka bio prvi sudac koji je koristio VAR.

Skomina je dijelio pravdu i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, Europskim prvenstvima, Olimpijskim igrama. Svirao je finale Europske lige između Manchester Uniteda i Ajaxa 2017. godine, Superkup između Chelseaja i Atletico Madrida 2012. godine... Prvi ovosezonski "Studio HNL" emitirat će se u ponedjeljak 5. kolovoza u 18 sati.

Zbog zdravstvenih problema, prije svega problema s koljenima, sudačku karijeru Skomina je završio 2021. godine.

image

Joško Jeličić

Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 17:35