StoryEditorOCM
Domaći nogomettotalni nered

Tomislav Ivković pobrojao sve pogreške naše obrane kod pogotka Talijana: ‘Ako to ne očekuješ, ne možeš reagirati‘

Piše SN
25. lipnja 2024. - 20:36

Stručni komentator HRT-a za Euro u Njemačkoj, Tomislav Ivković, analizirao je gdje su Vatreni griješili u okršajima sa Španjolcima, Albancima i Talijanima, prenose Sportske novosti.

- Mi smo na ovom turniru primili šest golova i to nam je bila najveća muka. Nismo navikli primati toliko golova. U svim utakmicama su nam se događale greške na kakve nismo navikli i koje nismo očekivali od naših igrača. I to ne samo zbog toga jer zadnja linija nije bila dobra, nego nismo bili kompaktni, nismo bili gusti, a obrana se igra na moralno-voljne osobine, obrana se ne može igrati jednostavno - rekao je Ivković i pojasnio sve konkretne pogreške zbog kojih smo primili gol od Italije koji nas je vjerojatno izbacio sa smotre:

- Vidimo Calafiorija, Brozović ga napada umjesto da stane, Gvardiol iz ne znam kojih razloga ispada već na 40 metara. Šutalo ga tu mora skinuti, a nema ga nigdje. Juranović usporava kad je vidio da Šutalo ide na loptu jer je mislio da će je Šutalo uzeti klizećim startom ili već nekako. Juranović ne zatvara kao zadnji, da lopta ne prođe. To je ono što su nam treneri govorili. Sad izgleda kao da imam 200 godina, ali treneri su nam govorili "bez obzira na kvalitetu suigrača, uvijek moraš očekivati da će pogriješiti". Ako ne očekuješ grešku, ne možeš reagirati, a to se upravo desilo na ovoj utakmici.

Video pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 20:37