StoryEditorOCM
Domaći nogometsusret u subotu

Gorica ne pamti dobar rezultat na Poljudu tri godine: ‘Težak je to zadatak, pogotovo nakon pobjede Hajduka u derbiju‘

Piše Toni Roić/SN
19. rujna 2024. - 16:55
19. svibnja 2024., Rokas Pukštas protiv Gorice. Pukštasa neće biti u subotu zbog tri žuta kartonaTom Dubravec/Cropix

Tijesni poraz od Rijeke, koji je došao nakon fantastičnog pogotka Nike Jankovića, rastužio je igrače Gorice, a pred njima je u subotu od 20 sati još jedan vrlo težak ispit jer gostuju u Splitu kod Hajduka.

Splićani su s Riječanima bodovno izjednačeni (14) na vodećim pozicijama jer su u derbiju svladali Dinamo, a igra momčadi trenera Gennara Gattusa je iz kola u kolo sve bolja. Jedini cilj Hajduka je svladati i Goricu, te ostati na vrhu i nakon sedme runde, dok momčad Rajka Vidovića vjeruje da može pružiti dostojan otpor na Poljudu i iznenaditi favorita, pišu Sportske novosti.

- Svjesni smo koliko teški i zahtjevni zadatak je pred nama, pogotovo nakon što je Hajduk pobijedio Dinamo, ali mi se cijeloga tjedna spremamo kao i za svaku drugu utakmicu. Vjerujem da smo pokazali da možemo protiv svakoga odigrati kvalitetno i biti u igri za pozitivan rezultat - naglašava trener Vidović, čija momčad ima pet bodova, ali je protiv Osijeka, Dinama i Rijeke potvrdila da može parirati i najjačim klubovima lige.

image

Rajko Vidović, trener Gorice

Tom Dubravec/Cropix

Jest da je pritom uspjela osvojiti samo bod u dvoboju s Osijekom, ali dva minimalna poraza od aktualnog prvaka i doprvaka ipak sugeriraju da Vidovićeve riječi nisu bez temelja.

Važno je pritom i što je Gorica sada jača za tri internacionalca koja su potpisala u zadnjih desetak dana (Adrion Pajaziti, Mesaque Dju, Meritan Shabani), a Vidović i suradnici čine sve da budu što prije spremni za što veću minutažu. Pajaziti je već startao u prošlom kolu s Rijekom i odmah pokazao da nije slučajno član londonskog Fulhama, dok Dju i Shabani na treninzima iskazuju niz kvaliteta i neće začuditi ako već na Poljudu dobiju određenu minutažu. Jedini igrač koji će izostati je mladi senegalski zadnji vezni Sekou Sagna, koji je na kup dvoboju u Đakovu ozlijedio aduktor.

Ono što neće razveseliti navijače Gorice je pogled na tradiciju gostovanja u Splitu u zadnje vrijeme, koji kaže da su Turopoljci u vrlo lošem nizu. Izgubili su od Hajduka na prošlih pet prvenstvenih gostovanja, te u polufinalu Kupa u ožujku 2022. godine, a ukupna gol-razlika u tih šest poraza im je 4:13.

Od zadnjeg pozitivnog rezultata na Poljudu prošle se skoro tri godine. U sezoni 2021/2022. igralo se u Splitu 23. listopada 2021. i završilo je početnim rezultatom 0:0. Trener Gorice bio je Krunoslav Rendulić, a iz aktualnog kadra nastupili su tada Krešimir Krizmanić i Jurica Pršir, dok je na klupi bio vratar Ivan Banić. Zadnja od dvije splitske pobjede datirana je na 20. prosinca 2020. kada je pred praznim Poljudom zbog pandemije koronavirusa, pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa Gorica pobijedila rezultatom 4:2. Tada su Krizmanić i Pršir ušli s klupe, a Banić je također bio na njoj. Dva pogotka postigao je Kristijan Lovrić, a po jednog Matar Dieye i Nasiru Moro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 16:59