StoryEditorOCM
SplitHAJDUČKI POTEZ

Nikola Kalinić poklonio KBC- u Split 15.000 eura vrijedne uređaje: ‘Nedavno sam na tom odjelu bio pacijent...‘

Piše Tanja Šimundić Bendić
19. rujna 2024. - 14:05

Puno je ljudi koji radije ne žele da se u javnosti sazna kako su pozamašne novce donirali bolnicama, udrugama, potrebitima, ali ipak nećemo u tajnosti zadržati humani čin Nikole Kalinića, bivšeg hajdukovca, svima poznatog nogometaša.

Nikola je i prije pomagao kroz razne akcije, i baš zato neka se zna da je splitskom KBC-u ovog tjedna donirao uređaje sveukupne vrijednosti 15 tisuća eura. Saznali smo to okolo- kole, pa ga nazvali. Nije čovjek od samohvale, ni od puno riječi. Ali ispričao nam je kako je to napravio od srca, želeći pomoći bolnici, pacijentima splitske Klinike za bolesti uha, nosa i grla, s kirurgijom glave i vrata.

image

 Nikola Kalinić
 

Damir Krajač/Cropix

Osjetio je potrebu, kaže, olakšati im liječenje, pogurati ih makar koliko on to može u njihovoj borbi za zdravlje. 15 tisuća eura nije mala svota, omogućila je nabavku vrijednih uređaja, koji će vrlo brzo pomoći stručnim djelatnicima u dijagnostici i liječenju. Ideja se rodila tijekom njegovog nedavnog pregleda na ovoj Klinici, nakon čega je odlučio što napraviti.

- Nedavno sam na tom odjelu i sam bio pacijent, imao sam pregled grla, tako da poznajem i njihovog pročelnika dr. Kontića. I kako bi vam rekao, sve se samo posložilo. Jednostavno ti iz srca dođe želja da nešto napraviš. Kupljena su dva uređaja, pomoći će i malim i velikim pacijentima. I sretan sam zbog toga. I drago mi je da sam imao mogućnost to ostvariti. Lijep je to osjećaj, dobar, to kada znaš da pomažeš, djeci, starijima, to mi puno znači - naveo nam je skromni Nikola Kalinić.

Vrijednu donaciju je prihvatio predstojnik Klinike izv. prof. dr. sc. Mirko Kontić, a kako saznajemo, već su im se pronašla mjesta na kojima će uskoro biti pušteni u funkciju. Nalazit će se na Zavodu za audiologiju koji djeluje u sklopu ove klinike, te na dječjoj ambulanti.

image
Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 14:59