StoryEditorOCM
Domaći nogometUbrzano sustižu

Dinamo srušio povijesni rekord, a to je kažu tek početak. Sada već vrlo opasno prijeti i dosad neprikosnovenom Hajduku

Piše F. V.
4. rujna 2024. - 15:12

Dinamo se na svojim službenim stranicama pohvalio rekordnim brojem od 42 tisuće članova. Na taj su način "modri" oborili klupski rekord iz 1982. godine kada je klub imao taj broj članova.

U Maksimiru su to učinili daleko prije zacrtanog plana, nadali su se tome do kraja ove kalendarske godine. To šalje i određenu poruku najvećem rivalu Hajduku. Je li u doglednoj budućnosti moguće da Dinamo i po tom pitanju skine Hajduk s trona? Naime, Hajduk je u trenucima pisanja ovog teksta bio na nešto više do 122 tisuće članova. To je povijesni rekord kluba s Poljuda. Međutim, atmosfera u i oko kluba nije kakva je bila početkom ove godine kada se sanjalo naslov prvaka, kada je došao Ivan Perišić. Pa niti onakva kao prilikom dolaska Ivana Rakitića u klub prije samo par mjeseci. A s obzirom na nezahvalnu financijsku situaciju, ne caruje baš ni optimizam na Poljudu da bi se sve u dogledno vrijeme moglo popraviti.

S druge strane Dinamo trenutno zaostaje zaista velikih 80 tisuća članova. No, treba uzeti u obzir da je Dinamo proteklih godina dosad po tom pitanju bio dosta rezerviran, ali i da je situacija u klubu do proljeća zbog borbi za vlast u Maksimiru bila poprilično turbulentna. Od tada se klub stabilizirao, na terenu i u Upravi. Osvojena je dvostruka kruna, izboren ulazak u Ligu prvaka koji je donio odličnu atmosferu, ali i desetine milijuna eura kao temelje za potencijalne buduće uspjehe Zagrepčana na terenu. Podgloga je to za novu dominaciju u Lijepoj našoj.

image
Božidar Vukičevic/Cropix

Krene li kao što je najavljeno jako Dinamo u nove akcije mobiliziranja članstva, a na Poljudu se nastavi letargija oko ambicija kluba, ta razlika u broju članova će se i dalje ovako veliko brzinom topiti i ništa nije isključeno iduće ili idućih godina. Makar, navijači Hajduka su već mnogo puta dokazali kako su uz svoj klub i kada ne ide tako da rezultati momčadi tu ne moraju biti presudni. Nije Hajduk od 2005. godine prvak pa svejedno ima čak 122 tisuća članova.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Evo što su u Dinamu poručili i najavili prilikom obaranja svog rekorda u broju članova. Najavili su brojne evente na kojima će se okupljati članovi, organizaciju plavih noći...

- Dinamo je dosegnuo povijesne brojke, i to u znatno ranijem roku od onog kojem su se nadali i najveći optimisti. Maksimirski je klub, kao vrhunac kampanje naziva „Prsta dva jedne ruke“, nekoliko mjeseci prije zacrtanog plana prebacio povijesnu brojku od 42.000 prikupljenih članova.

Ideja povećanja članstva uz slogan „biti navijač Dinama znači biti i član Dinama“ zaživjela je u punom profilu. Naš je klub, uz konkretne poteze i naglašenu emociju, nastojao dodatno osnažiti ionako jaku sinergiju sa svojim navijačima što je još prilikom predstavljanja cijelog projekta najavio predsjednik Odbora za članove, izv. prof. dr. sc. Tomislav Globan.

Članovi, dakako, imaju svoja prava i obveze i kao takvi čine vezivno tkivo i bitan dio identiteta našeg kluba. Kampanja je dodatno osnažena početkom svibnja ove godine u trenutku dok je klub imao 29.000 članova. Još je tada istaknut jasan i ambiciozan cilj – do kraja godine dostići brojku od 42.000 koliko ih je bilo nezaboravne 1982.

Dojmljiv je i sam podatak da je cilj, eto, dostignut već nakon četiri mjeseca, dakle početkom rujna, ili u prijevodu – tri mjeseca prije (!) zamišljenog roka.

To je samo dodatni pokazatelj da je strategija privlačenja novih članova i osnaživanja povezanosti između kluba i rastuće baze navijača naišla na sjajan odjek.

Klub je u tu svrhu povukao niz poteza među kojima se ističe i projekt „Dinamovo“ kao glavni katalizator akcija s ciljem povećanja broja članova. Bliži se, dakle, i drugi u nizu evenata pod nazivom „Dinamovo“ uz osnovnu ideju da – klub dođe među svoje navijače. Uza sve to Odbor za članove osmislio je i niz različitih akcija poput organizacije „plavih noći“ koje će nadilaziti granice hrvatske prijestolnice.

Objavu Dinama možete pročitati OVDJE.

image
Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 02:09