StoryEditorOCM
Zagorapočinju radovi

Na najmanje godinu zatvara se najbeskorisniji izlaz s Dalmatine kod Splita, ali vozače u četvrtak očekuje iznenađenje

Piše SPLIT SD
6. kolovoza 2024. - 15:23

Zbog miniranja u sklopu početka radova na izgradnji tunela "Kozjak", u četvrtak, 8. kolovoza, privremeno će se zaustaviti promet u oba smjera na autocesti A1 u zoni čvora Vučevica, u maksimalnom trajanju od 15 minuta.

Kako doznajemo iz "Hrvatskih autocesta" (HAC), Dalmatina će biti zatvorena od 6 do 6.15 sati.

Međutim, zbog složenosti izgradnje tunela "Kozjak" i pristuponih prometnica, te opće sigurnosti prometa, zatvarat će se ulazni i izlazni krakovi čvora Vučevica u oba smjera. Čvor s naplatnom postajom Vučevica, koji je najmanje korišten od strane većine vozača, zatvorit će se od ponedjeljka, 12. kolovoza, te će tijekom najvećeg dijela izgradnje tunela i povezanih cesta biti izvan prometne funkcije.

- Obilazni smjer za vozila koja su planirala izići u Vučevici, a kreću se iz pravca Šibenika prema istoku je od čvora Prgomet, preko Radošića i Lećevice i dalje prema Konjskom, kao i za ona koja stižu iz smjera Dugopolja.

Važno je istaknuti da će trasa autoceste A1 u oba smjera biti cijelo vrijeme otvorena za sav promet bez ograničenja.

Krakovi čvora zatvaraju se zbog potrebnog nesmetanog pristupa platou s kojeg će se bušiti tunel "Kozjak" sukladno tehnologiji izvođenja radova te zbog sigurnosti korisnika autoceste. Isto tako, izgradit će se novi podvožnjak ispod Dalmatine u sklopu projekta tunela i spojnih cesta, ali zbog sezone se početak radova očekuje najranije 15. rujna - naglašavaju iz HAC-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 08:17