StoryEditorOCM
Splitužas u splitu

Split na nogama zbog obješenog psa, saznali smo detalje. Mučna priča je dobila nastavak: ‘Opet se može dogoditi...‘

Piše Petar Čikeš
14. lipnja 2024. - 11:22

Nakon što su sinoć objavljene uznemirujuće slike na kojima se vidi obješeni pas, iz NO KILL sklonište Animalis Centrum sazvali su jutros press konferenciju za medije u svom objektu u Kaštel Sućurcu.

Podsjećamo, nakon što je krajem ožujka otkriveni velik broj pasa (njih 61), šest štenaca i dva vuka gdje ih je na Putu Orišca držao u željeznim kavezima 64-godišnji psihijatar.

Na press konferenciji govorio je Zvonimir Filipović, direktor skloništa Animalis Centrum. Filipović, kojeg je po vlastitom priznanju snimak obješenog psa jako potresao, odbacuje odgovornost skloništa i prebacuje odgovornost na Grad Split.

UZNEMIRUJUĆE! Ovi prizori će vas zgroziti, nije za one osjetljiva srca. Je li moguće da se ovo događa u Splitu?!

image
Prijatelji životinja/

Naglasio je kako je odgovornost njegovog skloništa isključivo hranjenje, pojenje i stanovite veterinarske radnje nad psima koje obavljaju u suradnji s Gradom Splitom, policijom i veterinarskom inspekcijom.

- Nazvala me kolegica koja je na Duilovu zadužena za hranjenje i pojenje životinja. Radilo se o Žućku, psu mužjaku od 30 kg.

image
Privatni album

Obavijestila me da je taj pas na vrlo nesretan način okončao svoj život. Na tom lancu koji mu je ugledni psihijatar stavio, pas je pao i na strašan način skončao. Ne možemo isključiti da se to neće ponoviti. Uvjeti na Duilovu su neprihvatljivi za životinje. Ne postoji nikakva zaštita za moje kolegice koje hrane pse, kojima zahvaljujem ovim putem na tome - pojasnio je i dodao da se neretni događaj dogodio prije dva dana.

image
Ante Čizmić/Cropix

Naglasio je da kada bi svako registrirano sklonište preuzelo barem jednog psa s Duilova, do nesretnog slučaja ne bi došlo.

- Upozoravao sam pismeno i usmeno policiju i inspekciju na neprihvatljive uvjete za pse na Duilovu. Želimo da se to što prije izmijeni. S naše strane dajemo podršku institucijama da do toga dođe - nastavio je.

Filipović odbacuje odgovornost za nesretni događaj u kojem je jedan pas uginuo sa djelatnika skloništa Animalis Centrum.

- Preuzeli smo šest jedinki, u dogovoru s gradom Splitom, oni su čipirani, cijepljeni. Grad Split priprema prostor na Karepovcu gdje će biti smještaj za 43 preostala psa s Duilova. Grad trebate pitati kada će točno do toga doći - rekao je.

Apeliram na sva ostala skloništa u Hrvatskoj da preuzmu preostale pse - zaključio je Filipović odbacivši optužbe o neuhranosti pasa te dodao još kako su dva zaražena parvo virusom - izliječena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 11:26