StoryEditorOCM
Split20-godišnji slovenac

Užasna vijest iz splitske bolnice: preminuo mladić koji se predozirao na Ultri, poznati su detalji

Piše Tanja Šimundić Bendić
14. srpnja 2024. - 13:26

Mladić koji je rano jutros zaprimljen u splitsku bolnicu zbog intoksikacije alkoholom i ecstasyjem preminuo je. Kako doznajemo, riječ je o 20-godišnjem Slovencu.

- Doveden je u KBC Split jutros oko 5 sati s po životno opasnim simptomima intoksikacije alkoholom i nedozvoljenim supstancama. Tijekom jutra došlo je multiorganskog zatajenja i posljedičnog šoka. Unatoč svim pokušajima intenzivnog liječenja i oživljavanja, nije došlo do poboljšanja te je pacijent nažalost preminuo. Ovim putem izražavamo sućut obitelji preminulog uime cijelog KBC-a Split i želimo pozvati sve posjetitelje Ultre da se paze i suzdržavaju od konzumacije - rekli su iz splitske bolnice.

Dežurni lijenički tima u Parku mladeži drugu večer Ultre imao je 35 intervencija, pet više od prve, od čega su dvije osobe upućene u bolnicu. Jedna od njih je zaprimljena oko pet jutarnjih sati u jako lošem zdravstvenom stanju, koje je rezultat intoksikacije ecstasyjem.

- Doveli su ga u gornji šator nakon čega smo ga mi preuzeli i poslali hitno u bolnicu. Pacijent je bio zaprimljen u jako lošem stanju, bez svijesti, proširenih zjenica. U takvoj je situaciji jako teško prosuditi što je točno i koliko toga uzeo, srećom osobe koje su ga dovele su imale saznanja o konzumaciji ecstasyja. To je inače jako važan podatak jer se u startu može precizno odrediti medicinsko postupanje i davanje specificiranog antidota. U kolima koji su ga prevezli do bolnice nije bio reanimiran, a jesu li to napravili na bolničkim prijemu ovisilo je o tome je li imao prestanak disanja – rekao nam je rano jutros dr. Dubravko Šola, voditelj dežurnih liječničkih timova u splitskom Parku mladeži.

Nažalost, liječnici mladića nisu uspjeli spasiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. srpanj 2024 14:40