StoryEditorOCM
Splithoće li to učiniti?

Španjolci preplavili Park Mladeži i uputili apel organizatorima: ‘Omogućite nam to da svi slavimo zajedno‘

Piše Stipe Šarić
14. srpnja 2024. - 13:08

Završila je i druga večer spektakularnog festivala elektroničke glazbe "Ultra Europe", koji se od petka do nedjelje odvija na Parku Mladeži. 

Na festivalu se prve dvije večeri okupio ogromni broj posjetitelj što je bilo i za očekivati jer kako je na konferenciji za medije nedavno najavio nositelj licence Ultra festivala za Europu Joe Bašić, na Parku Mladeži se ove godine očekuje preko 150 tisuća ljudi, iz preko 140 zemalja.

Ako je gledati prema zastavama i pjesmama koje smo vidjeli i čuli mogli bi se složiti da su od tih 150 tisuća barem trećina mladih Španjolci i Španjolke, pa vjerojatno i više od toga.

Gdje god se okrenete možete ugledati momka ili djevojku obgrljenu u Španjolsku zastavu, a najpopularnija rečenica na ovogodišnjem festivalu. osim onih klasičnih DJ poštapalica kao što su "Hajmo, svi skačite" i " Dignite ruke u zrak", sigurno je uzrečica "Viva Espana" ili u prijevodu "Živjela Španjolska".

Večeras se tako kod ulaza u toj hrpi Španjolskih posjetitelja prolomio i veliki broj njihovih pjesama. Kada smo se i mi sami zatekli u toj raspjevanoj masi odlučili smo kratko popričati s njima da nam otkriju, kako to da ih je ovoliko stiglo u Split?

- Gledajte, mi Španjolci smo narod koji voli zabavu, voli partyje i zbog toga je toliko nas mladih ljudi stiglo ovdje. Znači da bi se zabavili, proveselili i bili dio nečega ovako velikog - govori nam jedan mladić koji najbolje barata s engleskim u svojoj grupi, pa nadodaje

- Netko je započeo pjesmu, a kako nas je taman na ulazu bilo puno, uhvatila se i evo kako možete čuti još traje, ali ne bojte se ovo je tek početak našeg slavlja. Vidjet ćete kada osvojimo EURO kako mi slavimo, joj što će to tek onda biti - priča nam, misleći naravno na finale Europskog prvenstva koje se igra u nedjelju u 21 sat između Engleske i Španjolske. S obzirom na to odlučili smo provjeriti s ostalim Španjolcima što oni očekuju od sutrašnjeg finala.

image

Španjolci na Ultri

Stipe Šarić

- Ne morate me uopće pitati, pa nitko ne igra dobar nogomet kao mi. Bit će tri razlike za nas, ma čak i četiri kad se sjetim kako dosadno Englezi igraju. It‘s not coming home - govori nam jedan momak, a i njegovi prijatelji se slažu s time.

- Bit će minimalno tri razlike sigurno, nema šanse da nam daju gol kad je Unai Simon na golu - kazuju nam ostali i kreću nabrajati tko će se sve upisati na listu strijelaca.

- Nico Williams sigurno, na Olmovu asistenciju, a tek Lamine Yamal, on će zabiti dva minimalno. Mogao bi i Fabian Ruiz jednog - objašnjavaju nam uzbuđeni Španjolci kako će to ići, ali gdje će gledati još nisu sigurni.

- Nadamo se da će se prenositi ovdje, da mi Španjolci svi gledamo i slavimo zajedno. Hajde "Ultra", omogućite nam to - mole Španjolci organizatore, a probali smo i mi saznati od odgovornih hoće li se igdje prenositi utakmica, ali otkrili su nam da to još uvijek ne znaju. 

U tom "moru" Španjolaca pokušali smo pronaći i ponekog Engleza da nam prokomentira utakmicu, ali kako je raspjevana masa oko nas postajala sve veća i glasnija, to je bila nemoguća misija. Čini se uzimajući sve u obzir, kako bi u slučaju pobjede "Furije", na trećoj večeri Ultre mogli gledati jednu veliku Španjolsku feštu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 16:48