StoryEditorOCM
SplitBRAVO ZA POLICIJU

Strankinja ugodno iznenađena brzom akcijom MUP-a i uhićenjem Splićanke koja ju je pljunula. ‘Preplavili su me osjećaji‘

Piše SPLIT SD
12. kolovoza 2024. - 14:42

Nakon što su mediji objavili da je ženska osoba iz Splita u dobi od 43 godine pljunula kinesku turistkinju sredinom lipnja ove godine u trgovini Konzum na Zapadnoj obali u Splitu, a kasnije i njenog momka, policija Je odmah regairala. 

Žena je pronađena i dovedena u Prvu policijsku postaju. Policija je također u subotu pronašla i oštećenu Kineskinju koja je puna hvale za našu policiju. Sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Splitu poslala je napadačicu tjedan dana u zatvor.

‘Preplavljena sam osjećajima i zadovoljna ishodom...‘, napisala je u novoj Tik Tok objavi. 

A evo i kako naša policija kontaktira sa strancima. Azijatkinja je, očito, jako zadovoljna pristupom i profesionalnošću policijskih službenika iz Splita:

image

TIK TOK 1

image

TIK TOK 2

Policija je i u drugim slučajevima itekako bro regirala, primjerice kod napada na gay turiste. O tome pročitajte ovdje: 

Često ih kritiziramo, ali policajci iz Dalmacije su munjevitim uhićenjem homofoba i piromana spasili obraz Hrvatskoj!

Evo što je pak rekla u novom videu: 

- Ovaj se incident dogodio prije dva mjeseca i, iskreno, pomirila sam se s tim. Znaš da je gotovo i da se ništa drugo neće dogoditi. Nisam očekivala da će to sada narasti.  Kada sam prvi put objavila video s tom ženom, nadala sam se da će ona snositi neke posljedice za to što je učinila i to je bila neka vrsta moje samozaštite.

Nadala sam se da će ga vidjeti netko tko je zna i da svijet vidi kako rasizam još postoji. Nisam mislila da će to doći do medija i da će privući puno pozornosti. Za to sam zahvalna. Hvala vam na podršci i što ste dijelili linkove. Zahvalna sam što je internet mogao učiniti nešto ovako, nešto dobro. 

Bila sam u kontaktu s policijom. Poslala sam im sve informacije, screenshotove i vremenske oznake. Nadam se da su nešto od toga mogli iskoristiti. Rekla sam da me mogu kontaktirati ako trebaju više informacija. Pravda!

Nemam ništa protiv ostalih Hrvata. Ostali smo u Tisnom i Makarskoj i bilo je nevjerojatno. Hvala svakome tko je pružio ruku i bio ljubazan ponudivši nam ručak i besplatan boravak, i napojnice i što sve ne. Hvala vam puno za gostoprimstvo - rekla je žena. 

@empathicweeb Replying to @Abbs. I‘m humbled. Overwhelmed. But happy for the outcome.  #croatia #storytime #notoracism ♬ original sound - EmpathicWeeb
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 14:44