StoryEditorOCM
SplitSVAKA ČAST!

Kakva ludilo ekipa! Splitski pikado klub slijepih ostvario povijesni uspjeh: Čim izvade strelicu, već znaju...

Piše Mia Uzinić
28. lipnja 2024. - 17:38
Splitski pikado klub slijepih ”U Sridu!” na nedavnom državnom prvenstvu odrzanom u Premanturi osvojio je brojne medaljeJakov Prkić/Cropix

Jedini su u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a njihovi rezultati nam svima mogu poslužiti kao primjer upornosti, dobrog duha i uspjeha. Pričamo o članovima P.K.S. USRIDU! iz Splita koji su ostvarili fenomenalne rezultate na dosadašnjim natjecanjima, a od nedavno su ušli i u prvu ligu govornog pikada za slijepe. Standardnu postavu, koja je postigla sve dosadašnje rezultate čine Frane Sablić, Dražan PoljakDenis Saša i Josip Maček. Tu su i rezerve Ante Kelava, Patric Vidović i Snježana Drnasin

image
Jakov Prkić/Cropix

- Osnovani smo 20. prosinca 2022. godine, a naša prva grupna natjecanja bila su u Drugoj ligi "Zapad" 2023/24 godine. Prije toga smo jedino sudjelovali pojedinačno na Državnom prvenstvu u pikadu slijepih koje se održavalo u Premanturi u rujnu 2023. godine. S obzirom na to da smo novi, upali smo u drugu ligu - govori predsjednica Snježana Drnasin. 

image

Splitski pikado klub slijepih "U Sridu!" na nedavnom državnom prvenstvu odrzanom u Premanturi osvojio je brojne medalje. 

Jakov Prkić/Cropix

Jako brzo su se dokazali i izborili u ulazak u prvu ligu u kojoj i pripadaju.

- Pobijedili smo obje utakmice u majstorici s prvacima Istočne lige. Imali smo samo dva izjednačena meča, a sve ostalo bile su pobjede. Ovakvo priznanje nam jako puno znači. Dokaz je to da su se naš trud i treninzi isplatili, a imamo i veću motivaciju za biti bolji u prvoj ligi - naglašava Snježana. 

image

Denis Saša osvojio je dvije medalje 

Jakov Prkić/Cropix

Dodijeljene su im medalje i pehar za osvojeno prvo mjesto u drugoj ligi. U ekipi sudjeluju četiri igrača: dva slijepa i dva slabovidna. Svaka utakmica ima 12 mečeva, a svaki meč igra se u dva pobijeđena seta. U ekipi imaju i rezervne igrače: dvije slabovidne osobe i jednu slijepu.  

image
Jakov Prkić/Cropix

- Sada smo se vratili s pojedinačnog Prvenstva hrvatske na kojem je naš najbolji igrača Denis Saša osvojio treće mjesto u kategoriji B2 slabovidni. Ukupno je bilo pet natjecatelja iz našeg  kluba koji imaju dva osvojena deveta mjesta u kategoriji B1 slijepi i B2 slabovidni. Među njima je i jedna žena u kategoriji B2 slabovidni osvojila osmo mjesto - objašnjava Snježana. 

image
Jakov Prkić/Cropix

Utakmice se igraju na pikadu koji "govori", a ako promaše metu, pikado daje upute treba li gađati lijevo, desno, gore ili dolje.

Članovi kluba "USRIDU!" su toliko dobri da čim vade strelicu, odmah znaju koji je njihov idući potez. Iznimno smo zahvalni svima koji su pomogli. U nove pobjede kreću u listopadu kada ih očekuje po jedna utakmica mjesečno, sve do svibnja. Želimo im još puno medalja i dobre energije! 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 08:38