Berba plavca malog na Pelješcu nikada nije bila neizvjesnija: korona i izostanak turističke sezone uvjetovali su rapidno smanjenje potrošnje vina, što se izravno odražava na ovogodišnju jematvu.
Lanjske zalihe vina ostale su u bačvama pa se vinogradari opravdano pribojavaju da ove jeseni neće imati kome prodavati grožđe jer su spremnici u svim vinarijama prepuni. Prodaja lanjskog vina za destilat od kojeg se proizvode dezinficijensi nije zaživjela na Pelješcu jer je riječ o iznimno niskoj cijeni od oko pet kuna za litra koju vinarima plaća država iz proračuna. Tako postoji realna opasnost da plavac mali ostane neobran na trsovima, no to je ipak najcrnji scenarij od kojega strahuju tamošnji vinogradari.
Išlo je po euro
A ako otkup grožđa i krene, cijene će biti toliko nisk...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....