Čini nam se da svi pokušavaju smisliti što bolji način za iskoristiti tikve u slatkim receptima, a baš jako dobru ideju za to pronašli smo kod blogerice Mateje Krvarić Zobec koju pratimo na Instagram profilu Uvijek gladna.
Mateja je tikvu iskombinirala s krema sirom u predivnom cheesecakeu u čijoj su podlozi speculoos keksi. Nas je pridobila i jedva čekamo isprobati ovaj recept, a isto preporučujemo i vama. Odmah će vam razvedriti tmurni jesenski dan...
Savršeni cheesecake od bundeve
Sastojci:
Baza:
200 g speculoos ili drugog keksa sa cimetom
100 g maslaca
Krema od bundeve:
350 g pirea od bundeve
500 g krem sira
100 g kiselog vrhnja punomasnog
50 g kokos ili smeđeg šećera
100 g bijelog šećera
1 žličica pumpkin spice začina
2 jaja
1 žlica gustina
Premaz:
250 g kiselog vrhnja punomasnog
50 g slatkog vrhnja
1 burbon vanilin šećer
1/2 žličice pumpkin spice začina
Priprema:
U sjeckalici sameljite kekse, dodajte im omekšali maslac i smjesu povežite pa je utisnite u kalup promjera 20 cm koji ste s vanjske strane obložili s dva sloja aluminijske folije.
Miksajte krem sir, vrhnje, šećer i začine pa im uz miješanje dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte gustin i pire od bundeve, smjesu povežite pa je izlijte u kalup.
Kalup stavite u veći, dublji lim i ulijte vruće vode do 2/3 kalupa. Pecite na 180 stupnjeva Celzija 50 minuta. Kolač mora biti mekan u sredini kada ga protresete.
Tankim nožem odvojte kolač od ruba, premažite premazom i stavite u hladnjak na par ati ili preko noći.