StoryEditorOCM
Slatkobrzinska slastica

Kremasta torta od jagoda gotova za samo 15 minuta: uspjet će i potpunim početnicima, Nina ima stvarno dobar recept

Piše T. S. M.
23. svibnja 2024. - 20:18

Joj, baš nam se jede nešto slatko, a nikako uhvatiti malo vremena za napraviti kolač. Prepoznajete li se u ovom scenariju? Nama je osobito aktualan kad dani postanu duži pa svaki trenutak provodimo vani, a sa svakog ugla mame nas sočne bobice poput jagoda, malina i prvih trešanja.

Srećom, postoje recepti za kolače koji ne zahtijevaju previše vremena provedenog u kuhinji, a najnovije otkriće nam je recept koji smo dobili od Nine Bedrice s Instagram profila Slatka iskušenja.

Njena nam se ideja sviđa jer zahtijeva zaista minimalan angažman, a niti osobitu slastičarsku vještinu: sve što trebate znati je kako se kuha puding. No ovo je puno više od običnog kolača od pudinga, jer Nina je ipak vrsna meštrovica za slatko.  Neka vas njen zgodni recept dovede u iskušenje - nipošto mu nemojte odoljeti!

image
Privatni album

Puding torta s keksom i jagodama

Sastojci:

3 pudinga od vanilije
1 litra mlijeka
9 žlica šećera
120 g maslaca
18 komada petit keksa 
400 g jagoda (ili drugog voća)
1 svijetli preljev za torte
200 ml slatkog vrhnja (po želji)

Priprema:

Pomiješate puding prah i šećer,dodate 1 dcl mlijeka  i dobro izmiješajte da nema grudica. Preostalo mlijeko kuhajte dok ne zavrije, maknite sa štednjaka, umiješajte pripremljeni puding sa šećerom i vratite teću na vatru te kuhajte uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne.

Kad je gotovo, maknite s vatre, dodajte maslac i miješajte dok se maslac ne otopi pa dodajte razlomljene kekse i promiješajte. Zatim pripremite podlogu na kojoj ćete poslužiti tortu,  stavite samo obruč od kalupa za tortu i u njega ulijte smjesu pudinga i keksa. Pustiti da se hladi dok ne postane mlako.

Voće narežite na komadiće i stavite ih na kremu pa ga zalijte preljevom pripremljenom po uputama na pakiranju.

Sve dobro ohladite prije rezanja. Po želji ukrasite šlagom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 20:18