StoryEditorOCM
ŽupanijaVodice

Gradsko vijeće oštro osudilo čin divljaštva u Zagrebu: Tražimo od ministra Božinovića da se pronađu napadači na našu djecu i imovinu MNK "Heroji 2007"

Piše Ante Talijaš
18. prosinca 2018. - 11:25

Sjednica Gradskog vijeća Vodica je započela uvodnom riječju predsjednika Marina Mikšića koji je oštro osudio čin divljaštva koji se dogodio u nedjelju rano ujutro u Zagrebu podmetanjem požara pod dva vozila iz Vodica kojim su djeca iz Kluba borilačkih vještina 'Hrvatski branitelj – dragovoljac' doputovali u glavni grad Hrvatske na Međunarodni turnir u kick-boxingu.

-Tražimo od ministra unutarnjih poslova da se poduzmu sve istražnje radnje da se pronađu počinitelji ovog vandalskog čina, kojim je uništena imovina malonogometnog vodičkog kluba koji nosi ime u spomen na 12 vatrogasaca poginulih na Kornatu. – kazao je Marin Mikšić.

Nakon aktualnog sata, već po ustaljenom običaju sedam oporbenih vijećnika (LNM, MOST, SDP) napustili su sjednicu. Vijećničkim glasovima vladajuće većine (HDZ – HSS) usvojen je drugi rebalans proračun za ovu godinu kojim ukupni prihode iznose 77,7 milijuna kuna. Ovim rebalansom u rashodovnoj strani dodijeljeno je Malonogometnom klubu 'Heroji 2007' 50 tisuća kuna za kupnju novog kombi vozila, nakon što je klupsko vozilo izgorjelo u podmetnutom požaru u Zagrebu na parkiralištu ispred Hostela Arena.

Povodom ovog sramotnog čina, Gradsko vijeće Vodica po završetku sjednice obratit će se javnosti priopćenjem.

Nakon aktualnog sata, već po ustaljenom običaju oporbeni vijećnici napustili su sjednicu.

Usvojen je i proračun za 2019. Godinu 'težak' 72,3 milijuna kuna. Gradonačelnica dr. Nelka Tomić kazala je kako je ponosna na ovaj proračun jer je realan, razvojan i socijalan. Novim proračunom osigurano je oko pet milijuna kuna za investicije u Sportski-rekreacijski centar 'Račice', između ostalog, i za početak izgradnje sportske dvorane i uređenja nove tribine nogometnog igrališta.

 

28. travanj 2024 12:51