StoryEditorOCM
ŠibenikHPB preuzima JBŠ do lipnja 2018.

Tomislav Vuić: Jadranska banka nam je interesantna i zbog tržišta u Dalmaciji

19. prosinca 2017. - 17:32

Tomislav Vuić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke (HPB), izrazio je u ponedjeljak, na godišnjem druženju s novinarima, nadu kako će dokapitalizacija banke u iznosu od 600 milijuna kuna ipak biti provedena u 2018., a dodao je i kako su pregovori oko preuzimanja Jadranske banke u završnoj fazi i da je preostalo riješiti "samo još mali dio određenih stavki".

Prema njegovim riječima, HPB može provesti preuzimanje Jadranske banke i bez dokapitalizacije, ali bez tih 600 milijuna kuna nije moguće održavati korak s konkurencijom niti provoditi usvojene strateške ciljeve HPB-a.

"Jadranska banka nam je interesantna i zbog tržišta u Dalmaciji i zato što mislimo da je to mala i dobro očišćena banka. Potencijalno preuzimanje drugih manjih banaka je moguće, ali nam nije primarno i nije nam osnovni fokus", istaknuo je Vuić, napominjući kako su prvenstveno fokusirani na organski rast, a neslužbeno se u utorak moglo doznati kako bi preuzimanje Jadranske banke moglo biti gotovo do lipnja 2018. godine.

HPB je sedma banka po veličini u Hrvatskoj, ima 53 poslovnice i ispostave, osam regionalnih centara za stanovništvo i 11 za gospodarstvo, 600 tisuća fizičkih osoba klijenata i više od 8000 korporativnih klijenata.
 

27. travanj 2024 19:02