StoryEditorOCM
Šibenikspas za krvavice

Stanovnici gusto naseljenog šibenskog kvarta mogu odahnuti. Evo kako u gradskoj upravi planiraju riješiti njihove probleme

Piše A.P.
7. veljače 2024. - 09:39

U cilju lakšeg prometovanja gradskim prometnicama i osiguravanja većeg broja parkirnih mjesta po gusto naseljenim gradskim četvrtima, šibenska gradska uprava, u suradnji s vijećem gradske četvrti Baldekin, planira radove na uređenju problematične Ulice Mandalinskih žrtava na Krvavicama.

Naime, ulica je to koja cestovni ulaz, odnosno izlaz ima na samo jednom mjestu. Točnije, iz tog se napučenog kvarta vozilom ulazi i izlazi iz Ulice Stjepana Radića, a dodatni problem stvaraju i gusto parkirani automobili. Stoga je pokrenuto projektiranje i ishodovanje lokacijske dozvole za izgradnju još jednog automobilskog izlaza s područja gradskog predjela Krvavice.

- Bilo je pokušaja prethodnih gradskih uprava da prilikom izgradnje Ulice grada Vukovara naprave još jedan, donji ulaz, odnosno izlaz, ali zbog neriješenih imovinsko - pravnih odnosa, to rješenje je kratko trajalo. Stoga ćemo na novoj lokaciji, preko puta Kauflanda, uz postojeće dječje igralište i balotanu, napraviti jedan krak ceste kojim će stanovnici Krvavica moći izaći na Tehnološku cestu u smjeru centra grada. Time će se povećati protočnost i smanjiti prometne gužve u tom kvartu, a u gradskom proračunu je za ovu namjenu u 2024. i 2025. godini planirano ukupno 140.000 eura – kazao nam je šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta.

27. travanj 2024 13:49