StoryEditorOCM
Šibenikgdje je zapelo?

Radovi na obnovi i opremanju školske sportske dvorane ‘‘Meterize‘‘ još su na čekanju; evo i zašto

Piše Ana Petrić
25. svibnja 2023. - 13:11

Najmlađa šibenska osnovna škola, OŠ ‘‘Meterize‘‘, godinama muku muči s problematičnom sportskom dvoranom. Naime, od 2013. godine, kada je škola izgrađena, u dvorani je podloga koja se pokazala pretvrdom za bavljenje sportom, kako polaznika škole, tako i članova sportskih klubova koji dvoranu koriste u predvečernjim i večernjim satima ili vikendom. 

Također, ravni krov dvorane često je prokišnjavao, a tribine su praktički nefunkcionalne. Školska zgrada i prvotno je bila nekvalitetno izvedena te naknadno popravljana uz silna natezanja s izvođačem radova - pojavljivale su se pukotine u zidu, a jednom je jaka bura čak otpuhala dio specijalne gumirane presvlake s krova. 

Stoga je, prijavom na ‘‘Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini‘‘, kojeg je Ministarstvo turizma i sporta raspisalo još 2021. godine, Gradu Šibeniku za opremanje i obnavljanje sportske dvorane osnovne škole ‘‘Meterize‘‘ dodijeljeno 804.644 kuna bespovratnih sredstava, a čime su se stekli preduvjeti da se krene s ovom, pogotovo u sportskim krugovima, dugo očekivanom investicijom.

image

Danijel Mileta

Nikša Stipaničev/Cropix

Pisali smo o ovome u studenom 2022. godine, kada nam je šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta kazao kako ovaj projekt obuhvaća dvije vrste radova - sanaciju krova dvorane koji prokišnjava, površine nekih 1300 kvadrata, a drugi dio radova uključuje postavljanje kvalitetnog parketa preko trenutne, pretvrde podloge za treniranje te tribine na izvlačenje koje se mogu koristiti samo ako se ne koristi trodijelnost dvorane, odnosno ako se dvorana planirano pregradi na dva ili tri dijela, za više korisnika istovremeno, one su nefunkcionalne, objasnio nam je Mileta tada.

-Javna nabava je u tijeku, tražimo izvođače radova te smo u fazi izbora tvrtke za saniranje krova s čim krećemo što prije. Dvoranu osim polaznika OŠ Meterize, koristi i nekolicina šibenskih sportskih klubova te se u njoj održavaju treninzi rukometa, malog nogometa i košarke, stoga želimo da to bude suvremena trodijelna sportska dvorana, pogodna i prikladna za razvoj šibenskog sporta - istakao je u studenom prošle godine šibenski dogradonačelnik, dodavši kako je očekivano vrijeme završetka radova kraj veljače 2023. godine.

image

Sportska dvorana OŠ Meterize
 

Ante Baranić/Cropix

I svibanj 2023. godine je pri kraju, a radovi na opremanju i obnovi školske sportske dvorane ‘‘Meterize‘‘ nisu ni počeli, a kamoli da su pri kraju. Krov školske sportske dvorane, doduše, saniran je, a što je Grad koštalo oko pola milijuna kuna, no postavljanje parketa i radovi na tribinama još su na čekanju. Prema riječima dogradonačelnika Milete, zastoj je nastao zbog postupka javne nabave, a koji se (pr)odužio zbog većeg broja žalbi koje su se ulagale.

-Zaista smo imali situaciju da se u ovih osam mjeseci koliko natječaj i traje, svako malo netko žalio i to je naravno, potpuno poremetilo rokove, pa tako i sami početak izvođenja radova. Evo prije dva ili tri tjedna se Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odlučila za izvođača radova i nadam se da će to biti zadnje pa da što prije i krenemo i završimo s tim. Krov smo sanirali prije nekoliko mjeseci, dakle on više ne prokišnjava, a što se tiče radova unutar dvorane, prioritet nam je postavljanje parketa jer je trenutna podloga zaista pretvrda i neprikladna je za treniranje bilo kojeg sporta, stoga očekujemo da će se planirani radovi odraditi i dovršiti kroz ljeto dok su djeca na praznicima. U svakom slučaju, svi jedva čekamo da se ova saga završi, da se sportska dvorana ‘‘Meterize‘‘ obnovi i da djeca s početkom nove školske godine dobiju adekvatan prostor za treniranje - zaključuje Mileta.

Prema dostupnim informacijama, tvrtka (zasad) izabrana za izvođača radova na obnovi i opremanju školske sportske dvorane ‘‘Meterize‘‘ je Multi-sport iz Cerovlja, registrirana za proizvodnju sportske opreme, a u izboru su bili i Stolarija ‘‘GOOOD‘‘ iz Osijeka te zajednica ponuditelja ‘‘ŽOLI SPORT‘‘ iz Zagreba i ‘‘ŽOLI SPORT PRO‘‘ iz Slovenije.

26. travanj 2024 13:37