StoryEditorOCM
ŠibenikKraj gužvama

Grad Šibenik korak je bliže rekonstrukciji jednog od najopasnijih križanja: doznajemo kada kreću radovi u Ražinama

Piše Toni Veljača
31. listopada 2023. - 17:40

Nesnosne gužve u ljetnim mjesecima na južnom ulazu u Šibenik: dijelu Jadranske magistrale odmah do trgovačkog centra Plodine u Ražinama, uskoro će biti stvar prošlosti. Grad Šibenik korak je bliže realizaciji projekta na koji se dugo čeka, a koji je od strane Hrvatskih cesta, pa i gradske vlasti označen kao prioritetan.

Njime je, podsjetimo, zamišljena rekonstrukcija raskrižja Jadranske magistrale i Ulice Velimira Škorpika. Projektom će se obnoviti čak 700 metara prometnice, a najveći zahvat predstavlja gradnja dvaju rotora. Jedan denivelirani kružni tok tako će se nalaziti na mjestu sadašnjih semafora, a drugi u Ulici Velimira Škorpika s odvojcima prema trgovačkom centru Dalmare, gradskoj četvrti Mandalina te budućem Vatrogasnom domu.

Ministarstvo je, kako doznajemo od dogradonačelnika Šibenika, Danijela Milete, izdavanje građevinske dozvole spustilo na tijela jedinica lokalne samouprave, a trenutno se čeka ovjera parcelacijskog elaborata. 

- Odabran je i izvođač radova. Na natječaj su pristigle dvije ponude, jedna od tvrtke Strabag, a druga od tvrtke Sarađen koja je u konačnici i prihvaćena kao najpovoljnija. Riječ je o 8,7 milijuna eura bez PDV-a. Vjerujem da bi s radovima mogli krenuti u prvom kvartalu sljedeće godine - kazuje nam Mileta.

Dodajmo i kako je čvor Mandalina važan ne samo zbog bolje cirkulacije prometa, već i zbog toga što se taj projekt veže na projekt gradnje Vatrogasnog doma, za koji Grad ne može dobiti građevinsku dozvolu sve dok ne osigura adekvatnu prometnu infrastrukturu. 

27. travanj 2024 04:20