StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetkRIZA VLASTI

Horvatov nasljednik traži se iz redova HDZ-a, Zekanović tvrdi da neće glasati za podršku Plenkovićevoj Vladi

Piše Goran Penić/JL
22. veljače 2022. - 18:05

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, propala je ideja o postavljanju Stjepana Čuraja za novog ministra u Vladi Andreja Plenkovića koji bi naslijedio Darka Horvata u resoru graditeljstva.

Kako također neslužbeno doznajemo, kreće se u potragu za novim imenom, i to za nekim tko bi bio član HDZ-a.

Premijer Andrej Plenković u izboru novog ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine vodi bitku i s tajmingom koji mu može pomutiti račune u dosadašnjoj saborskoj matematici. Prema članku sedam Zakona o Vladi predsjednik Vlade novog člana treba predstaviti na prvoj idućoj sjednici Sabora i zatražiti glasanje o povjerenju tom članu. Saborska većina koju je dosad činilo 77 zastupnika mogla bi pasti na sam rub od 76.

HDZ ne može računati ni na Hrvoja Zekanovića. Iako se spekuliralo da bi Zekanović nakon razlaza sa svojim kolegama u Suverenistima mogao priskočiti u pomoć HDZ-u i postati 78 glas podrške, on u ovom slučaju, kako nam je rekao, ne misli glasati za podršku Vladi.

"Nisam razmišljao o toj izbornoj matematici - nek o tome razmišlja onaj tko predlaže nove ministre.", kratko je rekao Zekanović.

27. travanj 2024 19:41