StoryEditorOCM
Crna kronikazavršili u zatvoru

Potjera na graničnom prijelazu Strmica: Policija uhitila dvojicu krijumčara ljudi iz Rumunjske i Afganistana

Piše K. G.
6. rujna 2024. - 15:38

Policijski službenici Policijske postaje Knin uhitili su 30- godišnjeg Rumunja i 20- godišnjeg Afganistanca koje sumnjiče da su pokušali prokrijumčariti migrante u Republiku Hrvatsku.

Oni su u svojoj prljavoj raboti uhvaćeni u srijedu na graničnom prijelazu Strmica kod Knina.

- U srijedu, 4. rujna u mjestu Strmica, policijski službenici su uočili kombi vozilo stranih registarskih oznaka koje se naglo zaustavilo na cesti, kojom prilikom su se osumnjičeni 30-godišnji vozač i 20-godišnji suvozač dali u bijeg, dok se u kombi vozili nalazilo više stranih državljana.

Policijski službenici su ih uhitili  i doveli u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičeni u kombi vozilu, na kojem su postavili nepripadajuće registarske oznake, iz koristoljublja za unaprijed dogovoren novčani iznos prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske. Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da su vozilom oštetili rampu na pograničnom graničnom prijelazu na području Strmice.

Prema stranim državljanima je postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 30-godišnjak i 20-godišnjak će tijekom današnjeg dana, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- kazala je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

16. rujan 2024 21:06