StoryEditorOCM
Crna kronikabudite oprezni

Muškarac (46) nasjeo na prevaru: Navukli ga na dobru zaradu s kriptovalutama, pa olakšali za 8500 eura

Piše K. G.
6. rujna 2024. - 16:46

Iz Policijske uprave šibensko-kninske, po tko zna koji put, pozvali su građane da budu oprezni prilikom ulaganja u kriptovalute te prilikom online prodaje ili kupnje

Naime, samo jučer policijski službenici Policijske postaje Šibenik su zaprimili dvije prijave za kazneno djelo računalne prijevare.

U šibenskoj policiji doznajemo kako je loše prošao 46-godišnji muškarac koji je oštećen za oko 8500 eura:

- U vremenskom periodu od mjeseca lipnja do kolovoza 2024.godine nepoznati su počinitelji izvršili više novčanih transakcija s računa oštećenog 46-godišnjeg hrvatskog državljanina, te ga oštetili za novčani iznos od 8583,89 eura.

Naime, oštećenog su nepoznati počinitelji kontaktirali putem mobitela te ponudili zaradu od 27.000 eura za ulaganje u kriptovalute ako plati porez od 2000 eura, na što je oštećeni pristao te na nagovor nepoznatih osoba instalirao aplikaciju Moonpay, otvorio račun i na isti uplatio 250 eura, a potom je dao i broj svoje bankovne kartice. Nakon što mu je u više navrata podignut novac s računa shvatio je da je prevaren- izjavila je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Na trik je nasjeo i 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je namjeravajući kupiti ručni sat, preko društvene mreže stupio u kontakt s osobom koja je otvorila oglas za prodaju sata.

- Nepoznata osoba ponudila je oštećenom da će o vlastitom trošku dogovoriti dostavu preko dostavne službe te je poslao link preko kojeg je oštećeni dao podatke tekućeg račun. Nakon što mu je s računa izvršena transakcija novčanog iznosa od ukupno 430 eura, oštećeni više nije mogao stupiti u kontakt s prodavateljem, kojom prilikom je shvatio da je prevaren- rekla je policijska glasnogovornica

06. rujan 2024 16:51