StoryEditorOCM
Crna kronikaVozio bez kategorije

Austrijanac (54) Harleyem udario u splitsku Hondu i teško ozlijedio 48- godišnjeg vozača i 41-godišnju putnicu

29. svibnja 2017. - 11:44

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 9,20 sati u Primoštenu, na državnoj cesti D-8, teže su ozlijeđeni 48-godišnji vozač motocikla i 41-godišnja putnica na tom motociklu, koji su zbog zadobivenih ozljeda zadržani na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada je 54-godišnji austrijski državljanin pri upravljanju motociklom Harley Davidson, austrijskih registracijskih oznaka, prilikom uključivanja u promet nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom, uslijed čega je došlo do sudara s motociklom Suzuki, splitskih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 48-godišnjak, koji u svojoj vozačkoj dozvoli nema upisanu kategoriju za vozilo s kojim je upravljao. Od sudara 48-godišnji vozač s motociklom i 41-godišnjom putnicom je pao na kolnik.

Protiv 54-godišnjeg austrijskog državljanina će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a protiv 48-godišnjeg vozača slijedi Obvezni prekršajni nalog, zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama.

02. svibanj 2024 19:13