StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA JE U POTRAZI

Pokosio vozača Libertasovog autobusa na pješačkom prijelazu i hladnokrvno pobjegao s mjesta nesreće

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
12. travnja 2024. - 14:35

Na Babinu Kuku je sinoć na pješakom prijelazu automobilom pokošen vozač Libertasovog autobusa koji je bio na pauzi. Kako neslužbeno doznajemo, vozio je autobus broj 6 na liniji Pile-Babin Kuk, gdje obično vozači imaju pauzu. Izašao je iz autobusa i na pješačkom prijelazu je na njega naletio osobni automobil.

Vozač Libertasovog autobusa zadobio je ozljede glave i hitno je prebačen u dubrovačku Opću bolnicu.

Pitali smo u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj što se točno dogodilo i je li počinitelj pronađen.

- Sinoć oko 20.50 sati nepoznati vozač je prednjim dijelom nepoznatog vozila naletio na 52-godišnjeg pješaka koji je u tom trenutku započeo prelaziti pješački prijelaz u ulici Iva Dulčića u Dubrovniku. Pješak je od udarca zadobio teže tjelesne ozljede i zadržan je u dubrovačkoj bolnici. Vozač je nakon prometne nesreće bez zaustavljanja napustio mjesto nesreće. Policija traga za vozačem - rekli su nam u policiji.

Kako neslužbeno saznajemo, vozač autobusa zadobio je potres mozga pa i dalje o njemu brinu u bolnici. S obzirom da je cijeli grad premrežen kamerama, pregledavaju se snimke. Osobni automobil koji mu je nanio ozljede navodno je francuskih registarskih oznaka, ali to još nije potvrđeno, niti je poznato tko je bio za upravljačem vozila koje je pokosilo pješaka na pješačkom i hladnokrvno se udaljio. Treba moći živjeti sa saznanjem da si udario čovjeka i možda ga i ubio, pa onda još i pobjegao ne pomogavši svojoj žrtvi.

Po zakonu, sudionik koji napusti mjesto događaja prometne nesreće u kojoj je netko izgubio život ili je ozlijeđen, a o prometnoj nesreći ne obavijesti policijsku upravu ili postaju i ne sačeka dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana, te će mu se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom određene kategorije od 12 mjeseci i po pravomoćnom rješenju izreći će mu se šest negativnih prekršajnih bodova. Ako ovog vozača koji je udario Libertasovog djelatnika ne pronađu, izvući će se od ove kazne, ali mu ostaje žrvanj savjesti. Ako je ima.

16. travanj 2024 10:29