StoryEditorOCM
Nogometpovratak u realnost

Dinamo prekinuo fantastičan niz Šibenika: Narančasti deklasirani u dvoboju vodećih ekipa

Piše Krešimir Gulin
16. kolovoza 2024. - 22:52

Dinamo je prekinuo fantastičan niz Šibenika od 16 pobjeda u nizu. Narančasti su slavili u prva dva kola u povratničkoj prvoligaškoj sezoni, ali i još 14 puta uzastopno u lanjskoj drugoligaškoj kampanji.

Momčad Marija Carevića napravila je podvig u prvom kolu u Osijeku, ali kroz Maksimir nisu mogli proći neokrznuti. U srazu dvije vodeće momčadi na tablici, Dinamo je ipak pokazao da je klasa više u odnosu na Šibenčane te ih vratio u surovu realnost.

image

Mario Carevic, trener Sibenika.

Ronald Gorsic/Cropix

Utakmica j krenula baš po želji Modrih. Poveli su već u 6. minuti fantastičnim golom Ristovskog koji je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora okrunio lijepu akciju svoje momčadi.

Ništa u toj situaciji nije mogao šibenski vratar Đaković jer je Makedonac uz pomoć vratnice doslovce skinuo paučinu iz desnih rašlji.

image

Stefan Ristovski postigao je pogodak za 1-0 u 6. minuti

Ronald Gorsic/Cropix

Međutim, nije Šibenik bio toliko podređen u početnoj fazi utakmice. Naprotiv, Narančasti su netom prije i nakon primljenog gola imali dva opasna dolaska pred vrata Nevistića, ali falilo im je malo više koncentracije u završnici. Naročito je obećavala situacij u 10. minuti, kada su udarce Majića i Bakića izblokirali domaći obrambeni igrači.

Za razliku od Šibenčana, Dinamo je bio maksimalno učinkovit. I u drugoj ozbiljnijoj akciji zabili su gol. Opet je to bila fino odigrana akcija, s desne strane je centrirao Ademi a na prvoj stativi je Špikić uklizao ispred Punčeca i Morrisona i zatresao Đakovićevu mrežu.

Mogao se Šibenik vratiti u utakmicu već u idućem napadu, ali je Božić iz lijepe pozicije tukao preko gola.

Do konca prvog poluvremena Dinamo je posjedom s lakoćom kontrolirao sigurno vodstvo, dok Šibenčani više nisu uspjeli ugroziti Nevistića.

image

 Arber Hoxha.

Ronald Gorsic/Cropix

Ako je kod Šibenčana i tinjala neka nada u ludi povratak nakon dva gola minusa poslije prvih 45 minuta, brzo je ugasla u nastavku. U 56. minuti Dinamo je zabio i treći put. Jeftin štos prodali su Modri Narančastima. Petković je umjesto šuta posegnuo za dodavanjem preko živog zida što je iskoristio Kulenović i u padu matirao Đakovića.

image

Zagreb, 160824.
Stadion Maksimir.
GNK Dinamo - HNK Sibenik, nogometna utakmica 3. kola SuperSport HNL-a.
Na fotografiji: Sandro Kulenovic, strijelac za 3-0.
Foto: Ronald Gorsic/Hanza Media

Ronald Gorsic/Cropix

I dok su Zagrepčani bili praktički nepogrešivi u realizaciji svojih prilika, Šibenčani nisu mogli zabiti ni zicer barem za uljepšavanje rezultata. Tako je u 60. minuti Nevistić u istoj akciji sjajno zaustavio udarce Torresa i Božića.

Do kraja susreta, Dinamo je bio bliži četvrtom nego Šibenik počasnog zgoditku, ali završni rezultat nije se mijenjao.

U konačnici Dinamo je mirno iskontrolirao utakmicu i ostao jedina ekipa s maksimalnim učinkom u SHNL-u. S druge strane. Šibenik će šansu za nove bodove morati potražiti na gostovanjima u iduća dva kola kod sebi doraslijih suparnika- Lokomotive i Gorice.

image

 pozdrav trenera, Mario Carevic i Sergej Jakirovic

Ronald Gorsic/Cropix

Dinamo - Šibenik 3:0 (2:0)

ZAGREB- Stadion Maksimir. Gledatelja 11924. Sudac: Dario Bel (Osijek). Strijelci: 1:0 Ristovski (6.), 2:0 Špikić (19.), 3:0 Kulenović (56.). Najbolji igrač: Stefan Ristovski (Dinamo).

Dinamo (3-4-1-2): Nevistić - Ristovski, Bernauer, Mmaee - Špikić (od 46. Cordoba), Mišić, Ademi (od 40. Rog), Hoxha (od 46. Ogiwara)- Baturina (od 62. Sučić)- Kulenović, Petković (od 62. Kačavenda).

Šibenik (3-4-2-1): Đaković - Perić, Morrison, Punčec - Kolega, Bakić, Roca (od 62. Prekodravac), Zuta - Majić (od 75. Vasilj), Torres (od 62. Delić, od 75. Zdunić)- Božić (od 90. Brajković)..

18. rujan 2024 03:24