StoryEditorOCM
Nogometizbornik presretan

Dalić otkrio što sve Hrvatska mora popraviti da bi ponovila Rusiju i Katar: ‘U Njemačkoj ćemo biti doma‘

Piše frane vulas
22. studenog 2023. - 08:23

Gol Ante Budimira za minimalnih 1:0 bio je dovoljan Hrvatskoj za plasman na Euro u Njemačkoj. Poslije susreta i uspješnog finiša kvalifikacija izbornik Hrvatske Zlatko Dalić je na konferenciji za medije kazao.

- Čestitam igračima. Ovo je još jedan velik rezultat. Plasman Hrvatske na veliko natjecanje je uspjeh, a sve preko toga je plus. Listopad nas je koštao nervoze, ali kada sada to gledam možda nam je to i dobro došlo, pa i meni da izađem iz zone komfora. Idemo u Njemačku gdje će nas čekati deseci tisuća hrvatskih navijača, igrat ćemo kao doma - rekao je Dalić.

Na pitanje hoće li nakon ovakvih kvalifikacija kao vjernik zapaliti svijeću na Kamenitim vratima kazao je.

- Bog pomaže dobrim i poštenim ljudima, onima koji vjeruju – kazao je Dalić.

Kako ste proživljavali utakmicu?

- Strepili smo drugo poluvrijeme. Vidio sam grč. Drugi gol bi to promijenio. No, najvažnije je da idemo na Euro. Ovo je moje četvrto veliko natjecanje, ovo mi je i osobna satisfakcija. I ostao sam u Hrvatskoj zbog Eura. Nikad nisam bio jači i spremniji – naglasio je Dalić.

Pogodili ste s vraćanjem Budimira u reprezentaciju i uvođenjem Sose u početnu postavu što je bila jedina promjena u odnosu na prvih 11 u susretu u Latviji, Sosa je asistirao, Budimir zabio?

- Nakon Svjetskog prvenstva govorio sam da ćemo dati priliku mlađim napadačima da se nametnu. Iskreno, nitko nije pokazao više od Budimira. Iako je bio prozivan od vas novinara da nešto kaže, nije to napravio. Bio je strpljiv, čekao je svoju šansu. Radi veliki posao i u defenzivi i u ofenzivi. Rekao sam da nitko neće ispast iz momčad. Nije Erlić ispao iz momčadi, bio je jako dobar u Latviji, ali trebao nam je balast u momčadi kojeg smo dobili sa Sosom na lijevoj strani – pojasnio je Dalić.

Kako je odigrao Marco Pašalić?

- On je dobitak za nas. Ušao je odlučno, bez straha. Ako nastavi ovako igrati u Rijeci, naša je budućnost. Sada je sve na njemu. Svatko će imati šansu da se nametne za Euro, pa tako i on.

Želje za ždrijeb?

- Nemam ih. Ne znam sad trenutno ni u kojem smo potu. Tko god nam dođe moramo napraviti svoje. Prvi cilj je proći grupu. Iskreno, moramo popraviti puno stvari ako mislimo ponoviti Rusiju i Katar – naglasio je Dalić.

Koga ne želite u ždrijebu?

- Iskreno, ne znam tko je gdje... Nekako mi čak Euro djeluje jači i od Svjetskog prvenstva, nekako nam Mundijal bolje leži – procijenio je Dalić.

Što to sve Hrvatska mora popraviti?

- Moramo biti efikasniji, više zabijati, ali i stvarati više šansi. Moramo imati više centaršuteva, generalno biti okomitiji, ubojitiji, tražiti igrače koji imaju dubinsko kretanje... - pojasnio je Dalić.

29. travanj 2024 04:29