StoryEditorOCM
KnjigeNa Krvavicama

U čast velikoj Vesni Parun: Radio Šibenik novom knjižnicom zaključuje projekt Salto Mortale kao poklon Šibeniku

Piše šibenski.hr
20. svibnja 2021. - 11:40

Samo jedan dan dijeli nas od predstavljanja druge male knjižnice na otvorenom u sklopu projekta Radio Šibenika – Salto Mortale! Nova knjižnica posvećena velikoj Vesni Parun bit će službeno predstavljena sutra (petak) 21. svibnja, s početkom u 11 sati u Krvavicama, u Šibeniku. I ovu je knjižnicu izradio Mario Juras poznatiji kao Lulas, a projekt je podržala Turistička zajednica Grada Šibenika.

U Godini čitanja prema odluci Ministarstva kulture i medija, Županijski radio Šibenik pokrenuo je projekt Salto Mortale posvećen najvećoj hrvatskoj pjesnikinji, Vesni Parun, a sve to ususret 100. obljetnici njenog rođenja koja će se obilježiti 10. travnja iduće godine.

Baš kao i prvu postavljenju krajem travnja u Rasadniku, i ovu je knjižnicu izradio Mario Juras poznatiji kao Lulas, te je ista postavljena ranije ovog tjedna u četvrti Krvavice, nedaleko prve lokacije.

'Misao vodilja nam je bila disperzija jednostavne kulturne ponude na području grada koja će biti dislocirana u odnosu na centar grada i dostupna onima koji gravitiraju nekom drugom području, a da opet u jednom dijelu grada zaokružimo priču. Postavljanjem knjižnica u parku Rasadnik te u Krvavicama, vjerujemo da samo učinili upravo to. Knjižnice su posvećene Vesni Parun, ali su, prvenstveno, za sve naše slušatelje, odnosno sugrađane zaljubljene u lijepu pisanu riječ kao i one koji će to tek postati', poručili su s Radio Šibenika.

Prve primjerke knjiga osigurala je Gradska knjižnica Juraj Šižgorić i djelatnici Radio Šibenika, a svaka iduća knjiga koja se nađe u knjižnici u Krvavicama može biti upravo – vaša dok ste istovremeno slobodni uzeti bilo koju knjigu koja vam padne pod ruku i želite je ponijeti sa sobom.

'Lokacija na Krvavicama odabrana je tako da se knjižnica nalazi u neposrednoj blizini dviju klupa, a podno krošnji stabala koji će u toplim danima pred nama 'bacati' hlad i stvoriti divnu sliku svakodnevice naših sugrađana', složni su na Radiju.

Ponovimo još jednom, službeno predstavljanje knjižnice je u petak, 21. svibnja, u 11 sati, uz podršku Turističke zajednice Grada Šibenika

26. travanj 2024 06:12