StoryEditorOCM

Leut u akcijiRonioci uklanjali otpad iz podmorja u Blacama, priprema se i veliko čišćenje oko Pelješkog mosta

Piše Stanislav Soldo
12. lipnja 2022. - 12:32

Ekološko-roniteljski klub Leut i ove je godine organizirao tradicionalnu akciju čišćenja podmorja u naselju Blace, "Eko Blace 2022".

 

Leutu su se pridružili ENK "Pena" iz Sjeverne Makedonije, ŠREK "Delta 5" iz Metkovića, RK "Neretva" iz Mostara, "RK "Crveno jezero" iz Imotskog, ERK "Periska" Ploče, RK "Žnjan" i PIK "Mornar" iz Splita, PUZ Sveti Ivan, Braniteljska zadruga, Udruga Lađara Općine Slivno, Općina Slivno i Komunalna sluzba općine Slivno, kao i brojni volonteri koji su roniocima pomagali s brodicama i na obali.

Količina smeća koja je izvađena je znatno manja nego prethodnih godina, većinom staklo, limenke, pribor za plažu i svakodnevna plastika. 

Projekt "Eko Blace 2022." je održan pod pokroviteljstvom Zajednice tehničke kulture Dubrovnik.

Ronioci su ovom prigodom bojama svojih majica dali podršku narodu Ukrajine.

Ronioci ERK Leut ovog ljeta planiraju još ekoloških akcija pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

"Eko Pelješki most" najavio je čišćenje uvale Brijesta i otočića Kokošara ispred uvale nakon završetka mosta. Planiran je i projekt "Divlji vezovi 2022 ". Riječ je o tjedan dana čišćenja uvala na slaborazvijenim i nerazvijenim otocima Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.

16. travanj 2024 08:13