StoryEditorOCM

GDJE JE BIO?Ministarstvo mora: nakon sudaru trajekta i jahte kod Biograda na putničkom brodu nije bilo zapovjednika! Štetu pretrpjela oba plovila

Piše Zadarski.hr
4. kolovoza 2024. - 13:00

U sudar trajekta "Laslovo" i 50-metarske motorne jahte "Lady Eleganza" tijekom plovidbe Pašmanskim kanalom u petak navečer oštećen je putnički brod i trajekt, ali ozlijeđenih osoba nije bilo, objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Dojava o pomorskoj nesreći centar MRCC u Rijeci zaprimio je u 22.15 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Zadar, o čemu su obaviješteni Lučka kapetanija Zadar i Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar.

Službenici LK Zadar odmah su isplovili prema mjestu nesreće neposredno ispred luke Biograd na Moru. Tijekom plovidbe službenici zadarske Kapetanije zatekli su putnički brod „Lady Eleganza“ u plovidbi prema odredišnoj luci te ga zaustavili, ukrcali se i izvršili preliminarni očevid kojim je utvrđeno da na brodu nema ozlijeđenih, a provjerom ukrcanih osoba ustanovljeno je odsustvo zapovjednika. 

image

Oštećena motrna jahta Lady Elegenza u Biogradu

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Lučka kapetanija je naložila dovođenje i ukrcaj zapovjednika te je potom izdan nalog za jednu plovidbu do sigurnog veza, u luci Biograd na Moru, kamo su pristali noćas u 00.50 sati.

Po pristajanju u biogradsku luku daljnjim očevidnim radnjama ustanovljena su oštećenja trupa broda iznad razine mora, u vidu proboja pramčane oplate i deformacije rebara te je za oštećeni brod izrečena mjera zabrane plovidbe, dok se ne saniraju oštećenja te izvrši pregled djelatnika Hrvatskog registra brodova i ponovi inspekcijski nadzor inspektora Lučke kapetanije Zadar.

Očevidom oštećenja na Jadrolinijinom trajektu "Laslovo" utvrđena je iskrivljena ograda, kao i oštećenja na ostalim dijelovima palubne opreme, navodi se u obavijesti iz Ministarstva.

16. rujan 2024 03:14