StoryEditorOCM

Regiostars natjecanjeProjekt riječkog Pomorskog fakulteta ušao u finale i borbu za prestižnu nagradu, dajte im svoj glas!

Piše M. I.
3. listopada 2023. - 13:30

Europski projekt Digitalizing Logistics processes (DigLogs) voditelja prof. dr. sc. Edvarda Tijana s riječkog Pomorskog fakulteta nominiran je za prestižnu nagradu za izvrsnost projekata financiranih iz sredstava EU "REGIOSTARS 2023".

DigLogs financiran je iz programa Interreg Italija-Hrvatska, a Pomorski fakultet u Rijeci je bio vodeći partner. Projekt značajno utječe na digitaliziranje transportne mreže na području Italije i Hrvatske te na povećanje konkurentnosti i usklađivanje usluga svih uključenih dionika.

Glavne aktivnosti su: analiza utjecaja najvažnijih sektorskih inovacija i trendova digitalizacije u programskom području (Hrvatska-Italija), razvoj "mapa putovanja" baziranih na glavnim inovacijama tijekom narednih godina, definiranje koraka za primjenu inovativnih rješenja...

Ako odete na stranicu projekta naići ćete na rezultate pilot aktivnosti koje su provedene na lokaciji putničke luke u Rijeci. Aktivnosti su usmjerene na poboljšanju razine nadziranja, praćenja i sigurnog rukovanja tokovima robe i putnika. Naime, stranica prikazuje pravovremene aktivnosti brodova na prostoru putničke luke, prikaz brodova na mapi i putem kamera, raspored brzobrodskih linija i vremensku prognozu.

Projekt DigLogs uključuje suradnju dviju zemalja – Italije i Hrvatske, a provodi se s ciljem razvijanja potrebnih koncepata, tehnoloških rješenja, modela i planova, u svrhu uspostave naprednih digitaliziranih logističkih procesa u multimodalnom teretnom i putničkom prijevozu.

Projekt je sad ušao u finale (među 5 najboljih od ukupno 228 prijavljenih projekata), te je krenulo glasovanje u koje se svi mogu uključiti do 14. studenog. Dobitnik nagrade po izboru javnosti bit će proglašen na svečanoj dodjeli u Ostravi, u Češkoj 16. studenog.

Evo kako možete glasovati:

1. Posjetite REGIOSTARS stranicu za glasovanje na http://www.regiostarsawards.eu/.

2. Kliknite na "Vote now i unesite vašu email adresu.

3. Na emailu kliknite na link u emailu što ste dobili koji vas vodi na stranicu za glasanje.

4. U Kategoriji 3: "Povezana Europa" odaberite naš projekt: Digitalizing Logistics processes (DigLogs).

29. travanj 2024 23:35