StoryEditorOCM

sjajan projektPostavljeno 275 umjetnih podvodnih staništa za morski život u Meksičkom zaljevu

Piše M.I.
16. svibnja 2024. - 09:53

U nastojanju da unaprijedi morska staništa, Odjel za razvoj turizma okruga Okaloosa je postavio više od 275 struktura umjetnih grebena na obali Destin-Fort Walton Beach na Floridi, piše portal getthecoast.com.

Projekt vrijedan 1,26 milijuna dolara, financiran od strane Fonda za procjenu štete na prirodnim resursima, ima za cilj stvoriti dodatna podvodna staništa za morski život u Meksičkom zaljevu.

Veličine grebena kreću se od 6 do 25 stopa, a smješteni su na dubinama koje variraju od 65 do 292 stope, što ih čini jednima od najdubljih modula ikada postavljenih u okrugu.

Upravitelj obalnih resursa Destin-Fort Walton Beacha Alex Fogg izrazio je ponos zbog završetka ovog opsežnog projekta, rekavši: „Našem području Meksičkog zaljeva nedostaju prirodne strukture grebena za razvoj morskog života, što je nešto na čemu radimo na promjeni. Ne samo da umjetni grebeni stvaraju bitno stanište za autohtone vrste ovdje u Zaljevu, već također pružaju idealna mjesta za posjet ribarima i roniocima.”

Projekt je također uključivao implementaciju inovativnih 3D modula krajem veljače, koji su prvi te vrste u Meksičkom zaljevu.

Projekt je u potpunosti financiran bespovratnom pomoći Fonda za procjenu štete na prirodnim resursima, kojim upravlja Povjerenstvo za očuvanje riba i divljih životinja Floride.

31. svibanj 2024 22:17