StoryEditorOCM

Rijeka Boat ShowPredstavit će se impresivan izbor brendova iz svijeta nautike, najavljeno šest hrvatskih premijera

Piše M. I.
2. listopada 2023. - 15:20

Od 5. do 8. listopada u Rijeci će se održati Rijeka Boat Show na Gatu Karoline Riječke.

Rijeka Boat Show inače je nasljednik duge tradicije nautičkih sajmova u Rijeci, započete još daleke 1984. godine pokretanjem "Nautice". Od 2019. godine iza sajma stoji novi organizacijski tim i svježa pokretačka snaga pa manifestacija iz godine u godinu raste. Pod poznatim motom "Luka je grad, grad je luka," predstavit će se impresivan izbor atraktivnih brendova iz svijeta nautike, plovila hrvatske male brodogradnje i širok spektar raznolike nautičke opreme.

Sajam i ove godine ima financijsku, ali i logističku podršku Grada Rijeke, a više o važnosti ove manifestacije za grad iznio je Dario Dobrilović, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam Grada Rijeke. "Grad je u svojim strateškim dokumentima definirao nautički turizam kao jednu od okosnica razvoja ovog sektora. U tom smislu, važna su nam ne samo ulaganja u nautičku infrastrukturu - kao što je najava izgradnje marine Porto Baroš, već i ulaganja u manifestacije iz domene nautike. Sve će to u naš grad privući zainteresirane posjetitelje, turiste i zaljubljenike u nautiku."

Nekoliko poticajnih riječi o značaju Rijeka Boat Showa, uputio je Marko Mikašinović, voditelj razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke. "Nautički turizam jako je važan u kontekstu Grada Rijeke - generator je prihoda, dolazaka i zadovoljstva lokalnog stanovništva. Čast nam je doprinijeti na sve moguće načine, a posebno kada je organizacija profesionalna i na razini."

Očekuje se da će ovo događanje biti nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje nautike, a Lučka uprava Rijeka sa zadovoljstvom je prihvatila inicijativu za organiziranjem sajma na Gatu Karoline Riječke.

image

Press konferencija uoči početka sajma

Rijeka Boat Show

- Sajam se odlično uklopio u vizuru nautičkih sadržaja koje je Lučka Uprava Rijeka izgradila i ustrojila na ovom području. Nastavljamo našu suradnju koja traje već dugi niz godina, a osobno me najviše vesele eksponati izlagača hrvatske male brodogradnje - rekao je Rajko Jurman, voditelj Odjela komercijalnih poslova u riječkoj Lučkoj Upravi.

Da je sajam ubrzanim koracima postigao prepoznatljivu razinu i izniman značaj, potvrđuju izlagači - i posjetitelji. Radi velikog broja upita, ovogodišnje izdanje trajat će čak 4 dana, a organizatori su uspjeli dodatno proširiti prostorni kapacitet. Što to znači u kontekstu sajma, pojasnio je direktor manifestacije, Ivan Črnjarić.

- Iduće godine sajam nautike u Rijeci obilježit će 40. obljetnicu postojanja, a organizatori izražavaju veliko zadovoljstvo statistikom i brojkama. U odnosu na 2019., ove će godine na sajmu izlagati čak 5 puta više izlagača, a većina njih prisutna je na sajmu od prve godine u našoj organizaciji. Prisutno je veliko međusobno povjerenje i to je pokretač ovog sajma. Današnja konferencija simbolično je postavljena na ovom mjestu, jer vjerujemo kako se Rijeka doista otvorila prema moru - zaključio je Črnjarić.

Najavljeno je da će čak 6 plovila imati svoje hrvatske premijere, dakle po prvi će se put predstaviti u Hrvatskoj. Radi se o plovilima iz Norveške, Italije pa čak i SAD-a. Vrata sajma za posjetitelje se otvaraju u četvrtak, 5. listopada, a svečano otvorenje predviđeno je za točno 11:00 sati. Pozivaju se svi posjetitelji da dođu na otvorenje, jer će imati jedinstvenu priliku čuti sve o izgradnji ACI marine Rijeka. Predstavljanje će održati Anđelko Petrinić u ime društva ACI-GITONE, i reći više o projektu i izgledu buduće marine te predviđenim vremenskim rokovima.

Radno vrijeme sajma je od 10:00 do 19:00 sati u četvrtak, petak i subotu, dok je u nedjelju otvoren do 18:00 sati. Ulaznice će se moći kupiti na ulazu u sajamski prostor, po cijeni od 5 EUR. Ulaz za djecu do 10 godina je besplatan, a dodatne informacije o sajmu mogu se pronaći na mrežnim stranicama Rijeka Boat Showa.

09. svibanj 2024 11:05