StoryEditorOCM

Rijeka boat showNajstariji sajam nautike u Hrvatskoj ove godine privukao još više izlagača nego lani

Piše M. ILIĆ
22. rujna 2023. - 10:28

Od 5. do 8. listopada održat će se nautički sajam Rijeka Boat Show 2023., ovaj put još veći nego prethodnih godina.

- Protekle, 2022. godine prostor Rijeka Boat Showa je bio popunjen, rasprodan!

Ove, 2023. godine će uz reorganizaciju prostora sajam dobiti dodatne izlagačke prostore te se uz dodatna ulaganja u marketing očekuje još više izlagača i posjetitelja.

Na zahtjev samih izlagača, Rijeka Boat Show će ove godine trajati jedan dan duže, odnosno četiri dana kroz koja očekujemo oko 10.000 posjetitelja. Primjerice, lani smo imali rekordan broj od 80 izlagača. Na ovo izdanje sajma prijavljeno je gotovo stotinjak izlagača - kazuje nam direktor Rijeka Boat Showa Ivan Črnjarić.

Lokacija sajma je ista - Gat Karoline Riječke gdje će se predstaviti bogata ponuda svih segmenata nautike, a najavljene su brojne hrvatske premijere uz plovila male brodogradnje i luksuznu ponudu, zatim motore i nautičku opremu.

- Naš sajam ima tradiciju od 1984. godine i slovi kao najstariji sajam nautike u Hrvatskoj. Vizija novih organizatora i velike investicije u nautiku u Rijeci vode prema sjajnoj budućnosti.

image

Ivan Črnjarić, direktor nautičkog sajma

Damir Škomrlj/Cropix

Uostalom, recentna događanja u Rijeci i okolici, vezana za nautičku luku Porto Baroš i ostale investicije u nautici od strane inozemnih i domaćih snažnih kompanija, otvaraju nove perspektive i mogućnosti da Rijeka Boat Show bude regionalno snažan i relevantan sajam nautike, a grad Rijeka ponovno postane ono što je oduvijek i bio, "Prvo more" većem dijelu Europe - optimističan je Črnjarić.

Treba napomenuti da je značaj ovog sajma nautike višestruko potenciran ambicioznim ulaganjima u nautički turizam u Rijeci koja bi u Porto Barošu uskoro trebala dobiti najmoderniju marinu na Jadranu. Podsjećamo, riječ je o najvećoj investiciji u nautički turizam u povijesti Republike Hrvatske, vrijednoj više od 50 milijuna eura, koju će provesti društvo ACI-GITONE. Za ovo pomorsko dobro od gotovo 106 tisuća četvornih metara društvo je ostvarilo koncesiju na 30 godina.

Buduća marina Rijeka imat će oko 230 vezova i mnoštvo sadržaja, a u prvoj fazi djelovanja planira se i više od 130 novih radnih mjesta. Stoga se i u Rijeka Boat Show-u vesele realizaciji ovog projekta u kojem vide i svoju ulogu u razvoju nautičkog turizma.

Sve informacije za izlagače i posjetitelje možete pronaći na www.rijekaboatshow.hr.

26. travanj 2024 12:22