StoryEditorOCM

FRANCUSKI LJEPOTANDizajniran za obiteljsko krstarenje: zavirite u novi Bénéteau Swift Trawler 54

Piše L. K.
3. srpnja 2024. - 10:56

Swift Trawler 54, jahta dužine 17 metara, najnoviji je uradak nastao u koprodukciji slavnog Bénéteau i Andreani Designa. 

Unutrašnjost Swift Trawlera dizajnirana je da bude pravi dom na vodi, a predviđen je za šest osoba uz mogućnost dodatnog ležaja za posadu. Vlasnička kabina ima vlastitu kupaonicu s velikim odvojenim tušem, WC-om i puno prostora za pohranu. 

Prostorije unutar broda su prostrane i svijetle zahvaljujući panoramskom ostakljenju s pogledom od 360 stupnjeva. Kuhinja, integrirana s povišenom blagovaonicom, te veliki suvremeni salon dodaju dašak sofisticiranosti. S druge strane, stubište povezuje flybridge s kormilarnicom, što olakšava kretanje po brodu. Pristup kabinama također se nalazi u kormilarnici.

Konfiguracija središnjeg kokpita omogućuje brz pristup svim dijelovima broda, uključujući bočna vrata kuhinje i kormilarnice.

Swift Trawler 54 ističe se svojim vanjskim izgledom, dizajniranim za maksimalnu udobnost i druženje. Kokpit nudi prekrasan pogled na more, s dva različita rasporeda, dok flybridge nudi udobna sjedala za opuštanje ili dijeljenje obiteljskih trenutaka. Na krmi je brod opremljen tenderliftom od 400 kilograma, spremištem za kajake i daske za veslanje, te hidrauličnom platformom za kupanje s integriranim nosačima za tender

image
Bénéteau Croatia

Prednja paluba može se koristiti kao prostor za sunčanje ili kao prostor za druženje sa stolom, uključujući i spremište za konope za privez i bokobrane.

Očekivano, Swift Trawler 54 uključuje sve najnovije inovacije po pitanju plovidbe: Dixon Yacht Design "Fusion" oblik trupa osigurava izvrsno upravljanje i udobnost na moru, Sleipner Vector Gen 3 električni stabilizatori nude iznimnu stabilnost i kontrolu, opcija Silent Boat, sa solarnim panelima i baterijama, osigurava tihu plovidbu, dok hibridni dizel-električni pogon i sustav klimatizacije i grijanja Webasto jamče optimalnu udobnost u svim vremenskim uvjetima.

Sa svoja dva motora od 550 KS, Swift Trawler 54 može postići brzinu krstarenja od 8-12 čvorova i najveću brzinu od 20 čvorova. Nudi domet od 700 nautičkih milja pri 9 čvorova, s rezervom goriva od 10 posto.

image
Bénéteau Croatia
image
Bénéteau Croatia
image
Bénéteau Croatia
image
Bénéteau Croatia
03. srpanj 2024 10:57