StoryEditorOCM
U fokusuJesensko blago

Bundeva sadrži snažan antioksidans i jača imunološki sustav. Donosimo nekoliko zgodnih recepata za predjelo, glavno jelo i desert

Piše Javorka Luetić
3. prosinca 2020. - 09:09

Ako je općeprihvaćena činjenica da je povrće puno vitamina i minerala, bundeve se posebno ističu jednim vitaminom, odnosno vitaminom A, jer sadrži čak 457 posto preporučene dnevne vrijednosti po obroku. Vitamin A snažan je antioksidans koji je neophodan za zdravlje naših očiju, kože i sluznica. Istraživanja pokazuju da vitamin A također može zaštititi od raka pluća.

Jedna šalica bundeve pokriva i 42 posto dnevnih potreba za vitaminom C, koji jača naš imunološki sustav i štiti od infekcija. Količina kalija, mangana, vitamina E, B, B6, niacina, tiamina, folne kiseline, kalcija, magnezija, riboflavina i pantenske kiseline također nije zanemariva. Iako neki vjeruju da je bundeva puna škroba, moramo biti svjesni da nije svaki škrob isti. Zimska bundeva također je dobar izvor ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 00:03