StoryEditorOCM
Slanodomaći recept

Limoncello Spritz: novi osvježavajući koktel pun pikantnih okusa i pjenušavosti, ovaj talijanski klasik je ljeto u čaši

Piše SD SPIZA
2. srpnja 2023. - 16:18

Prvo pijemo očima, pa neka ovo bude praznik za osjetila. Kad porastu temperature, svježi i citrusni koktel poziva nas da isključimo računala, pauziramo sve obaveze i izađemo van. I tu stupa na scenu ovaj divni Limoncello Spritz. Prepun pikantnih okusa i pjenušavosti, ovaj talijanski klasik je ljeto u čaši. Jeste li spremni isprobati? Pripremite sve sastojke, probudite svog unutarnjeg koktel majstora i neka domaći Limoncello postane vaša ljetna uživancija. Ovo je koktel koji je napravljen da se u njemu uživa. Kako Talijani kažu ‘‘Dolce far Niente‘‘, što doslovno znači uživati ​​ne raditi ništa i uživati u tome.

Recept je jednostavan i vjerujemo da ćete uživati u procesu miksanja sastojaka. Odvojili smo nekoliko savjeta kako bi ljetno osvježenje ispalo baš onako kako treba. Eksperimentirajte s omjerima: ako više volite slađi špric, povećajte količinu limoncella. Ako volite laganije i osvježavajuće, prilagodite omjer prosseca i gazirane vode. Koristite ohlađene sastojke: provjerite jesu li limoncello, prosecco i mineralna voda dobro ohlađeni prije miješanja. To će vaš spritz održati hladnim i spriječiti razrjeđivanje od topljenja leda. I za kraj, prilagodite svoje okuse budite kreativni. Pokušajte dodati okus limuna ili zamijenite metvicu bosiljkom za jedinstveni okus. A sad krenimo na osvježavajući ljetni recept..

Limoncello Spritz

Sastojci:

1 žlica Limoncella
iscijeđeni limun
3 žlice prosecca
mineralna voda 
kriške limuna i svježa menta za ukras

Priprema:

Odaberite čašu za posluživanje, a naš savjet je da koristite onu koja će pokazati sve živopisne boje osvježavajućeg pića, a istovremeno pružiti luksuz samom napitku. Čaša za vino s drškom ili čaše za martini i gin tonic savršeno funkcioniraju. Stavite odabrane čaše u zamrzivač na nekoliko minuta da se ohlade, osiguravajući da vaš koktel ostane smrznut do posljednjeg gutljaja.

Koristite mjernu čašicu i ulijte mjericu limoncella u svoju ohlađenu čašu. Limoncello, sa svojim pikantnim okusom limuna i slatkom aromom, zvijezda je ovog koktela. 

Limoncello je prilično sladak, pa mu dodajte malo gorkog okusa svježeg soka od limuna. Slobodno prilagodite količinu ovisno o tome koliko slatko ili trpko volite.

Kako bi dodali malo pjenušavosti u nastajući spritz ulijte tri mjerice ohlađenog prosecca u čašu. To će pružiti lagane, voćne note koje nadopunjuju ljutinu limoncella. Zatim dodajte malo mineralne vode i smanjite intenzitet. Zapamtite, idemo na osvježavajuće i lagano piće stvoreno za sunčana poslijepodneva. Količinu prilagodite svojim željama, a možete dodati i malo okusa vodom s limunom, limetom ili grejpom.

Dodajte veliku šaku kockica leda kako bi vaš Limoncello Spritz ostao hladan i osvježavajući. Ubacite nekoliko kriški limuna i grančicu svježe mente, pa će i ovaj napitak zamirisati na ljeto. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili i rasporedili okuse limuna i mente po koktelu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 10:28