Evo recepta za kocke s višnjama.
Sastojci:
Za kore:
jaja 9
šećera 9 žlica
brašno 9 žlica
Za nadjev od višanja:
višnje 750 g
šećera 350 g
vode 200 ml
brašbo 40 g
Za bijeli nadjev:
vrhnje za šlag 300 gr
mlijeko 200 ml
Za preljev:
čokolada za kuhanje 200 gr
ulje 3 žlice
Kako pripremiti:
Za koru: Žumanjke umutiti mikserom sa šećerom, zatim dodati brašno i lagano miješati žlicom. Posebno mikserom umutiti snijeg od bjelanjaka pa ga sjediniti sa žumanjcima i lagano žlicom promiješati da se svi sastojci sjedine. Smjesu izliti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Pustite da se ohladi i prerežite na 3 dijela po dužini.
Za nadjev od višanja: Stavite višnje i šećer u zdjelu i ostavite da odstoje 15 minuta. Stavite na vatru da prokuha, dodajte vodu i kuhajte oko 20 minuta. Malo prokuhanog soka odvojite i ostavite da se ohladi pa ga umiješajte u smjesu i ukuhajte u kipuće mlijeko. Ostaviti da se ohladi. Umutiti šlag s hladnim mlijekom, piše blic.rs.
Za preljev: Čokoladu za kuhanje i ulje staviti u lonac i otopiti na pari. Tortu puniti ovim redom: kora- nadjev s višnjama - šlag krema - glazura od čokolade - kora i tako naizmjenično redati sve dok se ne ne potroši sav materijal. Ukrasite tortu po želji. Narežite na kriške i poslužite.