![<p>Artičoka je nepravedno zapostavljeno cvjetasto povrće</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/17/o_22048168_1024.jpg)
Premda obožavamo pripremu artičoka na one malo klasičnije i tradicionalnije načine kao na primjer kad su dodatak varivu od boba i graška, jednom kad im krene sezona dobro je imati spremne i one recepte koji omogućuju malo drugačiju pripremu. Jedan upravo takav nam je zapeo za oko.
Ako ste ljubitelji egzotičnih jela i okusa, i vama će se svidjeti pečene artičoke s limunom i češnjakom! Za najukusniji način kuhanja artičoka potrebno vam je samo 6 sastojaka, a priprema je vrlo jednostavna.
Pečene artičoke s limunom i češnjakom
Sastojci:
2 artičoke
3 žlice limunovog soka/1 cijeli limun
2 žlice maslinovog ulja
1/4 krušnih mrvica bez glutena
začini po želji/mix sezonskih začina
2 češnja češnjaka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Isperite artičoke, ukloni...