StoryEditorOCM
Showbiz‘AJ PITAJ‘

Huljić na sceni zamijenio Baby Lasagnu, jeste na tv-u ‘ubrali‘ kako? Jeste čuli što je dobacio županu Bobanu s bine?

Piše M. K.
24. lipnja 2024. - 09:53
Tonči Huljić je u završnom dijelu pjesme, koja je očito bila namijenjena Baby Lasagni, ustao od klavijature i zaplesao i zapjevao u stilu naše eurovizijske zvijezdeNikola Vilić/Cropix

Tonči Huljić je sinoć bio jako dobro raspoložen na pozornici Melodija Jadrana. Kao frontmen Madre Badesse, u kolaboraciji s Petrom Šegedinom Pjerom i momačko-djevojačkim zborom, te cijelim festivalskim orkestrom uživljeno je i prpošno izveo numeru "Aj pitaj", u kojoj mu je trebao gostovati i Baby Lasagna. Što je, nažalost, u zadnji čas otpalo.

A da se zaista dogodilo, bio bi to neupitni vrhunac festivalske večeri u raskošnom ambijentu Galerije Meštrović.

Bez obzira na zaista atraktivne i jako dobre duete Vanne i Sergeja Božića, kao i Anđele i Dražena Zečića, pojava naše eurovizijske zvijezde u vrckavoj i, dabome, zaraznoj pjesmi Tonča Huljića, u onako "napucanom" scenskom nastupu, izmamila bi stopostotne ovacije. Ovako, to se nije dogodilo.

No Tonči Huljić ima dovoljno šarma i karizme, scenskog znanja i "klikera", da je uspio vrlo dobro nadomjestiti izostanak frenetične reakcije na Baby Lasagnu, pa se u zadnjem dijelu pjesme koji je, pretpostavljamo, i bio namijenjen Marku Purišiću, ustao od klavijatura i zaplesao u "baby" maniri, te odrepao završni dio.

image

Tonči Huljić je, bez obzira na Madre Badessu, Pjera i sveukupno 41 glazbenika na sceni, "pojeo" pozornicu

Nikola Vilić/Cropix

Publika mu je oduševljeno pljeskala, a on se našalio na vlastiti račun: "Može se i u ovim godinama skakat!".

image

Huljić je dao sve od sebe da što bolje prenese atmosferu pjesme i - uspio!

Screenshot HRTi

Uočivši u tom trenu, u prvom redu, poznato lice, splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana, nasmijao mu se i dobacio:

"Župan je sljedeći na redu...".

S obzirom koliko je splitski hitmejker uspješan u motivaciji, a županu nisu mrski zabavni eventi, možda za sljedeće Melodije Jadrana dobijemo kolaboraciju kakvoj se nitko nije nadao! 

image

Raspoloženi župan Blaženko Boban (desno) snimljen sinoć u društvu pijanističkog virtuoza Mateja Meštrovića

Duje Klarić/Cropix

Zašto Baby Lasagna nije nastupio?

Baby Lasagna je prije desetak dana objasnio razloge zbog kojih je morao odustati od nastupa s Huljićem, koji je dogovoren još prije Purišićevog trijumfa na Dori, čime je Tonči, još jednom, pokazao koliko zna prepoznati potencijal:

"Zbog izdavanja novog singla, koji je u ovom trenutku moj osobni prioritet, i poslovnih odluka vezanih uz potpisivanje internacionalnog ugovora, suradnja s Tončijem Huljićem povodom festivala Melodije Jadrana trenutno je odgođena.

Iako smo svi bili izuzetno uzbuđeni zbog ove suradnje, vjerujemo da je važno da se projekt realizira u najboljim mogućim uvjetima. Upravo zato je odgoda suradnje bila neophodna, jer obojica želimo osigurati jedinstveno glazbeno iskustvo za slušatelje u odgovarajućim uvjetima.

Tončeva podrška koja traje od prvog dana upoznavanja mi znači puno te mi je neizmjerno drago što će nastaviti sa simpatijama pratiti izgradnju moje karijere. Ja ću, kao i do sada, nastaviti pratiti njegov rad" - poručio je Marko Purišić.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 11:48