StoryEditorOCM
PanoramaOKRUGLIH 40

Vraća li se mir u kraljevsku obitelj nakon godina otuđenja? Tata, brat i princeza Kate čestitali Harryju rođendan

Piše MOZAIK SD
15. rujna 2024. - 16:36

Hoće li 40. rođendan, kojeg danas slavi princ Harry, biti početak pomirenja s britanskom kraljevskom obitelji? Kraljevska obitelj javno je čestitala vojvodi od Sussexa, a kako piše The Sun ovo je prvi put od 2021. da je kraljevska obitelj podijelila javnu poruku za Harryja na njegov rođendan.

Nakon što je rođendanska objava objavljena na službenom Instagram računu kralja Charlesa (75) i kraljice Camille (77), princ William (42) i princeza Kate (42) također su je podijelili u Instagram priči i također poslali čestitke Harryju.

image

Princ Harry

Adrian Dennis/Afp

Na Instagram računu kraljevske obitelji napisano je u nedjelju ujutro: "Danas želimo vojvodi od Sussexa sretan 40. rođendan!" Tu je bio i emoji torte i fotografija na kojoj se Harry - u sivom odijelu i bijeloj košulji - može vidjeti kako se smije. Prema Daily Mailu, slika je snimljena 2018. godine tijekom boravka u Dublinu, kada je princ još bio radni član kraljevske obitelji.

Odnos između vojvode od Sussexa i njegove obitelji zategnut je otkako su Harry i njegova supruga vojvotkinja Meghan (43) odstupili s mjesta starijih članova kraljevske obitelji i preselili se u SAD početkom 2020. Par živi sa svoje dvoje djece Archiejem (5) i Lilibet (3) u Montecitu u Kaliforniji.

image

Prinčevi William i Harry u palači Kensington 2021. godine

Yui Mok/Afp

Od odlaska iz kraljevske obitelji, Sussexi su više puta javno optužili kraljevsku obitelj. Prema medijskim izvješćima, prijestolonasljednik princ William trenutno ne razgovara sa svojim mlađim bratom. Međutim, rođendanske čestitke na društvenim mrežama sada bi mogle biti prvi znak da se mir vraća u kraljevsku obitelj nakon godina otuđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 16:37