StoryEditorOCM
PanoramaChad McQueen

Preminuo sin legendarnog glumca: bio je zvijezda ‘Karate Kida‘, volio je utrke poput oca, a trenirao ga je Chuck Norris

Piše Marko Njegić
13. rujna 2024. - 11:34

Preminuo je Chad McQueen. Sin legendarnog glumca Stevea McQueena umro je u dobi od 63 godine. Razlog smrti jest otkazivanje organa od posljedica nesreće, kad je Chad trenirao za utrku "24 sata Daytone". Nesreća je bila gotovo fatalna.

McQueen je zadobio prijelom noge, prijelome kralježaka i višestruke prijelome rebara, a posljedično je dovela do progresivnog zatajenja organa i pridonijela njegovoj smrti. Chad je poput oca volio autoutrke, akcijske filmove i borilačke vještine, naslijedivši tu ljubav od njega.

image

Glumio je i u akcijskom filmu ‘Martial Law‘ s Cynthiom Rothrock i Davidom Carradineom

Image Organization/lance Enterta/

Imao je četiri, odnosno 11 i 12 godina kad je Steve snimao "Bullitta", "Le Mans" i "Bijeg" koji su utjecali na njega da jednog dana i sam počne glumiti u akcijskim filmovima, voziti utrke u automobilima visokih performansi, ali i trenirati borilačke vještine, i to kod Chucka Norrisa.

Otac ga je držao na setu "Le Mansa" dok je vozio Porsche 917 i probudio u njemu tu strast. Sin je na kraju ostvario uspješnu karijeru u utrkama i osnovao kompaniju "McQueen Racing".

Kao glumac Chad je prvu zapaženiju ulogu ostvario u "Karate Kidu", velikom kinohitu iz 1984., utjelovljujući "bully" lika po imenu Dutch, pripadnika "Cobra Kai" dojoa. Bio je pamtljiv kao jedan od negativaca koji se konfrontirao s junakom Danielom LaRussom (Ralph Macchio).

Dvije godine kasnije, pojavio se i u "Karate Kidu II", nakon čega je glumio u akcijskim filmovima "Nightforce" s Lindom Blair, "Martial Law" s Cynthiom Rothrock i Davidom Carradineom, "Firepower" s Garyjem Danielsom...

S glumom je prestao početkom novog milenija i posvetio se utrkama. Zbog toga je i odbio ulogu u seriji "Cobra Kai", iako bi ga bilo lijepo vidjeti opet u svijetu "Karate Kida".

image

Obožavao je brze automobile poput Porschea 906 iz 1966. 

Jean-francois Monier/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 12:02