StoryEditorOCM
ŽupaTURISTIČKA ZAJEDNICA ŽUPE DUBROVAČKE

Raspisan natječaj za voditelja turističko-informativnog centra

Piše dv
7. srpnja 2023. - 12:36

Na temelju odredbe čl. 22. stavka 4. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (‘‘Narodne novine‘‘ br. 52/19, 42/20), te članka 42. toč. 9, Statuta Turističke zajednice Općine Župa dubrovačka (‘‘Službeni glasnik Općine Župa dubrovačka‘‘ br. 18/20) direktor Turističke zajednice Općine Župa dubrovačka raspisuje

 

                                                                              N A T J E Č A J

                                               za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu

                                                    Voditelj turističko-informativnog centra

 

Jedan (1) izvršitelj - rad na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu (40 sati tjedno) - probni rad u trajanju od tri (3) mjeseca.

 

Posebni uvjeti:

 

- završen najmanje stručni studij ili preddiplomski sveučilišni studij,

- najmanje dvije godine radnog iskustva na poslovima u turizmu,

- znanje jednog stranog jezika,

- znanje rada na osobnom računalu

 

Prijava mora sadržavati ime i prezime kandidata/kinje, adresu, broj telefona/mobitela i e-mail adresu te naznaku kako je riječ o prijavi na predmetni natječaj, specifikaciju priloga/dokaza uz prijavu te potpis kandidata/kinje.

 

Uz pisanu prijavu na natječaj, kandidati/kinje su dužni priložiti

- životopis;

- presliku osobne iskaznice;

- dokaz o stručnoj spremi (preslika diplome ili potvrde visokoškolske ustanove o stečenoj stručnoj spremi);

- dokaz iz koji je vidljivo da kandidat/kinja ima najmanje dvije godine radnog iskustva na poslovima u turizmu (elektronički zapis ili potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o prijavama i odjavama na mirovinsko osiguranje iz kojeg je razvidan mirovinski staž i stručna sprema);

- dokaz ili izjavu o ispunjavanju posebnog uvjeta (poznavanje jednog svjetskog jezika i rada na osobnom računalu).

- preslika Uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u turističkom uredu (ukoliko ima položen stručni ispit);

Napomene:

- Prema članku 23., stavak 1. ovog Zakona, radnici na stručnim poslovima na izvršenju zadaća turističke zajednice, osim ispunjavanja posebnih uvjeta utvrđenih pravilnikom iz članka 21. stavka 2. ovoga Zakona, moraju imati položen stručni ispit za rad u turističkoj zajednici (u daljnjem tekstu: stručni ispit).

 - Iznimno od stavka 1. ovoga članka, stručni ispit ne moraju polagati osobe koje u trenutku zasnivanja radnog odnosa u turističkoj zajednici imaju odgovarajuću stručnu spremu i najmanje pet godina radnog staža na poslovima u turizmu u toj stručnoj spremi.

- Osoba iz stavka 1. ovoga članka, koja u trenutku sklapanja ugovora o radu ispunjava uvjete utvrđene pravilnikom iz članka 21. stavka 2. ovoga Zakona, ali nema položen stručni ispit, mora u roku od jedne godine od dana stupanja na rad položiti stručni ispit.

- Osobi iz stavka 6. ovoga članka koja ne položi stručni ispit prestaje radni odnos po isteku posljednjeg dana roka za polaganje stručnog ispita. - na radno mjesto ne može biti primljena osoba koja je predsjednik ili član skupštine ili turističkog vijeća niti jedne turističke zajednice (članak 24., stavak 1. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma NN 52/19, 42/20).

 

Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se isključivo preporučenom pošiljkom na adresu Šetalište dr. Franja Tuđmana 7, 20207 Mlini uz naznaku:

 

"Natječaj za radno mjesto "Voditelj turističko-informativnog centra" – ne otvarati".

 

Prijavu na natječaj mogu podnijeti osobe oba spola, sukladno čl. 13. stavak 3. Zakona o ravnopravnosti spolova, a izrazi u ovom natječaju odnose se jednako na osobe muškog i ženskog spola. Prijavom na natječaj kandidati su suglasni da TZO Župa dubrovačka, kao voditelj zbirke osobnih podataka, mogu prikupljati, koristiti i dalje obrađivati osobne podatke u svrhu provedbe natječajnog postupka sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine, broj 42/18) i Uredbe (EU) 2016/679.

 

Natječaj je objavljen 07. srpnja 2023. godine. Rok za podnošenje prijava s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja je 8 dana, a počinje teći prvi sljedeći dan od dana objave javnog natječaja na službenim mrežnim stranicama TZO Župa dubrovačka, te na sljedećim portalima: Župčica, ŽupaNet i Dubrovački Vjesnik. Kandidatom prijavljenim na natječaj smatrat će se samo osoba koja je podnijela pravovremenu i potpunu prijavu te ispunjava formalne uvjete iz natječaja. Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete biti će pozvani na razgovor. Ako kandidat ne pristupi pozivu na razgovor u dogovoreno vrijeme, smatrat će se da je povukao prijavu na natječaj. Prilikom razgovora kandidati su dužni predočiti na uvid originale dostavljenih isprava. O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u roku od 8 dana te će im priložena dokumentacija biti vraćena.

Direktor Turističke zajednice općine Župa dubrovačka zadržava pravo ne odabrati nijednog kandidata ukoliko nijedan od kandidata nije zadovoljio.

                                                                                                                 

 

Broj:158/2023

Srebreno, 06. srpnja 2023.                                                                   

                                                                                                   Direktor Turističke zajednice općine Župa dubrovačka

 

 

09. svibanj 2024 23:55